Mag een voetbalteam een paard opstellen?

Ik las vanochtend in de trein een Vrolijk Weekblad, waarin de voetbalcoach een paard opstelde in zijn team. Dat bleek te mogen, omdat de reglementen slechts voorschreven dat er elf *spelers* moeten worden opgesteld; nergens stond, dat die elf spelers van de soort Homo Sapiens Sapiens moesten zijn.

Hoe zit dit in werkelijkheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We pakken even de regels erbij (Bron: FIFA). Er staat inderdaad nergens dat de spelers mensen moeten zijn. Je zult het paard echter wél moeten kleden. Er staat namelijk wel in de regels dat elke speler voorzien dient te zijn van een shirt met mouwen, een korte broek (eventueel zichtbare onderkledij dient dezelfde kleur te hebben, voor zowel shirt als broek), schoeisel, en scheenbeschermers die geheel bedekt dienen te zijn door de sokken. Tevens mag hij/zij geen attributen dragen die de speler zelf, of anderen, gevaar oplevert, zoals sieraden, of, naar ik aanneem, eventuele bit of rijderstuig. Zadels zullen ook niet mogen.

Bronnen:
http://www.fifa.com/mm/document/affederati...

Haha leuk bedacht maar nee het mag niet. Het mieyen 11 gelijknamige spelers zijn.

Ik heb eens nagekeken in de regels hoe het zit, en inderdaad wordt er alleen gesproken over "spelers". Dus als je de regels letterlijk zou nemen zou het inderdaad mogen. Of het verstandig is is natuurlijk een andere vraag.

De regels hebben het inderdaad over spelers, zonder verdere vereisten. Als een club opeens met een paard aan komt zetten is het aan de dienstdoende scheidsrechter om te bepalen of het dier onder de noemer "speler" valt. En wat hij ook beslist, de scheids heeft gelijk. Bij damesvoetbal mag het in ieder geval geen hengst zijn; da's wel tegen de regels. Voor een merrie ligt de beslissing weer bij de scheidsrechter.

Bronnen:
http://www.vvij.nl/downloads/KNVB_spelregels.pdf

Als hij goed kan voetballen, why not? Anders zou ik het afraden.

Er staat niet in de regels,dat het verboden is,dus dan mag het.Je moet natuurlijk wel op de sekse van het beestje letten,een merrie mag uiteraard niet in een mannenelftal. En dan heb je ook nog de hands regel, sla er goed acht op dat de bal alleen met de achterbenen wordt gespeeld.

Vermits de spelers moeten ingeschreven zijn bij de fifa om te mogen spelen, en vermits men geen paard kan inschrijven,kan dit dus niet.

Nee, want het is niet de bedoeling dat de grasmat wordt opgegeten!

Ja, dat mag.....zie link!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ruud_Knol

Nee, want de 4e official zal, als hij onder het paard zijn voeten heeft gekeken, de 'speler' beletten om met dit schoeisel mee te doen.

Als dat paard een contract kan ondertekenen en kan stilstaan op de groepsfoto. en dan ook nog een verbetering is voor het elftal dan mag ie mee doen van mij .

Ja, dat mag. Anders kun je hem altijd nog in de gang zetten.

rafael van de baard mag wel :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100