Als een team met bijvoorbeeld 13-0 achter staan, mogen ze dan opgeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. De enige manier waarop ze ermee kunnen stoppen is ervoor te zorgen dat ze minder dan 8 spelers overhouden (door rode kaarten oid), dan zal de scheidsrechter affluiten. Misschien dat dat een idee geweest was voor het team van Amerikaans Samoa dat in de kwalificatie voor het WK 2002 met 31-0 van Australië verloren heeft. Toegevoegd na 9 minuten: Herstel: Minder dan 7 spelers bedoel ik. Met 8 mogen ze nog doorspelen.

Als je het over voetbal hebt: een voetbalwedstrijd duurt 2 x 45 minuten. Die zullen ze moeten uitspelen.

Tja, wat is opgeven. Het verliezende team mag het veld niet verlaten - er moet doorgespeeld worden. De regels zeggen echter niets over de kwaliteit van het spel. Het verliezende team mag bijvoorbeeld met z'n allen, inclusief de doelverdediger, rondjes rond de middenstip gaan lopen als ze dat willen. Geen regel die het verbiedt, en de tegenstander kan lekker scoren. Een team mag ook continu eigen doelpunten maken. Ooit heeft het team van Stade Olympique l'Emryne uit protest een hele wedstrijd lang de bal in het eigen doel geschoten, met als resultaat dat hun tegenstander (Adema) de wedstrijd met 149-0 won zonder ooit de bal te hebben aangeraakt. Dus technisch gezien mag je niet opgeven, in de praktijk zijn daar toch wel manieren voor te bedenken.

Bronnen:
http://wiki.answers.com/Q/What_are_some_in...

Neen,volgens mij is dat nog nooit gebeurt, ook niet bij b.v amateur wedstrijden, het zou ook respectloos zijn voor de tegenstander. Als je niet tegen je verlies kan,dan ben je ook nooit een grote winnaar.

Wat mij betreft niet. Hoewel winnen natuurlijk het belangrijkste is in zo'n wedstrijd, toon je pas ware stijl als je ongeacht de stand, de moeite doet om te winnen. Hoe je verliest telt ook mee. Weglopen van een gelopen race is niet fair naar je supporters, de tegenstander & de sponsors.

Onzin, een team mag ten aller tijde van het veld lopen. Gevolg hiervan zijn dat ze de wedstrijd regelementair verliezen. Gevolg is wel dat de knvb zich er dan mee gaat bemoeien waardoor de club een boete kan krijgen.

Als je met opgeven de moed laten zakken bedoelt,ja dat mag! Maar verder : Don't give up!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100