Wat gebeurt er als een voetbalclub een periodetitel heeft gewonnen maar vervolgens onderin eindigt en degradeert. Speelt ie dan nog mee voor promotie

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. En als ze dan toch nog de promotie winnen dan degradeert een ander team.

Goeie vraag ! Om een periode titel te winnen moet je over een periode van 8 ronden de meeste punten halen van alle deelnemers. Het lijkt me raar dat een club er in slaagt om een periode titel te winnen en vervolgens alles te verliezen, dus in praktijk zal een winnaar van een periode titel nooit helemaal onderaan de ranglijst staan. Daarnaast staan er niet heel veel clubs uit de Topklasse te springen om te promoveren (slechts drie clubs willen wel promoveren: FC Oss, Spakenburg en Rijnsburgse Boys), dus als deze drie geen kampioen worden, dan hoeft er sowieso geen degradatie plaats te vinden. Ik ben even in de online bibliotheek van de KNVB gedoken en heb gekeken in de regelementen van promotie/degradatie en periodekampioenen, maar dit geval staat nergens beschreven. Het enige dat aan het eind van de betreffende documenten staat is: "In gevallen waarin niet is voorzien of waarin op grond van bijzondere omstandigheden naar de mening van het bestuur betaald voetbal afwijking noodzakelijk is, beslist het bestuur betaald voetbal." Kortom, daar zullen dan nog wel de nodige vergaderingen over volgen. Maar nogmaals: dit zal in de praktijk waarschijnlijk nooit voorkomen.

Bronnen:
http://www.sportlink.com/manager/dms/index...

Als deze periode gepakt word door de kampioen krijgt in dat geval degene die 2de van de periode staat de periode titel. en dan strijd je automatisch mee voor promotie.

"Indien een betaaldvoetbalorganisatie, die degradeert of wordt teruggetrokken uit de Jupiler League, tevens een keer ingevolge artikel 1 of 2 als periodekampioen is aangemerkt, zal de best geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie in de eindrangschikking, die geen periodekampioen is geweest en die niet reeds op basis van artikel 2 óf 3 als deelnemer is ingeschreven, zijn plaats in de play-offwedstrijden om promotie/degradatie innemen." Oftewel; degradatie op basis van rangschikking gaat boven de periodetitel, en de play-off plaats wordt vergeven aan de hoogst geklasseerde, niet reeds gekwalificeerde club.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/degraderend...
http://www.sportlink.com/manager/dms/index...
Reglement Periodekampioenschappen 2010/2011

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100