Hoeveel landen doen er mee aan het WK?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle landen die lid zijn van de fifa; Wikipedia: Behalve Monaco, Vaticaanstad, Micronesia, Kiribati, de Marshalleilanden, Nauru, Palau en Tuvalu, die allen wel een nationale ploeg hebben, zijn alle onafhankelijke landen lid van de FIFA. Daarnaast is een aantal afhankelijke gebieden ook lid van de organisatie, net zoals Palestina. De vier landstreken van het Verenigd Koninkrijk hebben allen een aparte bond en spelen voor hun eigen land (Wales, Noord-Ierland, Engeland en Schotland). Dit is tijdens de oprichting geëist door het Verenigd Koninkrijk. Om de FIFA waarde te geven hebben de andere landen ermee ingestemd. Voor Frans-Polynesië wordt door de FIFA de benaming "Tahiti" gebruikt, naar het voornaamste eiland van de Oceanische archipel. De kamioenschappen hebben uiteindelijk naast het gastland nog 31 'subkamioenen' die de laatste rondes van het WK tegen elkaar spelen.

32 landen Toegevoegd na 50 seconden: Europa: Denemarken, Zwitserland, Slowakije, Duitsland, Spanje, Engeland, Servië, Italië, NEDERLAND, Portugal, Griekenland, Slovenië en Frankrijk Afrika: Zuid-Afrika (gastland), Ghana, Nigeria, Ivoorkust, Kameroen en Algerije Azië: Australië, Japan, Noord-Korea en Zuid-Korea Zuid-Amerika: Brazilië, Paraguay, Chili, Argentinië en Uruguay Noord-Amerika: Verenigde Staten, Mexico en Honduras Oceanië: Nieuw-Zeeland

In 2010 doen er 32 landen mee met het wk voetbal. Dit zijn de deelnemende landen. Denemarken, Duitsland, Engeland, Italië, Nederland, Servië, Slovakije, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Portugal, Slovenië, Frankrijk, Brazilië, Paraguay, Chili, Argentinië, Uruguay, Zuid-Afrika, Ghana, Ivoorkust, Nigeria, Kameroen, Algerije, Australië, Japan, Zuid-Korea, Noord-Korea, Mexico, VS, Honduras en Nieuw Zeeland.

Er doen 32 landen mee aan het WK voetbal in Zuid-Afrika 2010. Maar liefst 204 (record) landen hebben meegedaan aan de kwalificatiereeks, na 848 wedstrijden waren er nog 31 over die naar het WK in Zuid-Afrika mogen. Zuid-Afrika was als gastland het enige land dat zeker was van deelname voor de kwalificatiereeks, wereldkampioen Italië moest zich ook "gewoon" kwalificeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100