Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom houden voetbalsupporters de vlag van hun tegenstander ondersteboven?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Voetbal
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat doen ze omdat het ondersteboven houden van een vlag algemeen wordt gezien als een belediging.
 

Toegevoegd na 5 minuten:
 
Hetzelfde geldt voor het verbranden van een vlag, voor het over een vlag lopen, en zelfs voor het op de grond leggen van een vlag. Dat zijn allemaal dingen die beledigend zijn, of op z'n minst uitermate respectloos.

(Van oudsher staat een vlag symbool voor een land of voor een bepaalde beweging. Door het "ont-eren" van zo'n symbool ont-eer je automatisch datgene waar het symbool voor staat.)

Nu is het verbranden van een vlag in een stadion niet toegestaan, en als je het al zou doen zou het nogal veel vlaggen kosten - dus dat wordt liever niet gedaan. Het over de vlag lopen of het op de grond leggen van een vlag valt niet bepaald op in het stadion of in een grote menigte, dus dat is niet zinnig. Daarom doen sommige supporters het enige dat én beledigend is, én goed opvalt: ze houden de vlag van de tegenstander ondersteboven.
 
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding