Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat zijn de verschillen tussen vrouwen en mannenvoetbal?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Voetbal
7.2K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Aantal ballen?
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dacht ook al zoiets :-D

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Geen. Alles is identiek bij de volwassen spelers. Alleen bij de jeugd zit er een klein verschil: een wedstrijd tussen meisjes duurt vijf minuten korter dan die tussen jongens, wat wil zeggen 25 minuten in plaats van een half uur.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden
Het ligt er aan wat je met verschillen bedoelt. Qua spelregels/speeltijd zijn er inderdaad geen (of nauwelijks, vooruit) verschillen met het mannenvoetbal, maar qua het soort voetbal wat er wordt gespeeld zijn er natuurlijk wel degelijk verschillen.

Het niveau bij vrouwenvoetbal is over het algemeen lager dan bij het mannenvoetbal, mannen schieten ruim 2x zo hard als vrouwen, vrouwenvoetbal heeft minder bespelers dan mannenvoetbal (al neemt dat verschil steeds verder af), er zijn véél minder professionele (betaalde) vrouwelijke voetballers dan mannen en zo zullen er nog wel een heel aantal verschillen zijn op te noemen.

Oftewel, officieel zijn er geen verschillen, maar in de praktijk zijn de verschillen (nog) erg groot.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding