wat is een periodetitel?

Weet jij het antwoord?

/2500

De competitie wordt in vieren verdeeld qua tijdsverloop. Per kwart competitie wordt een tabel opgemaakt (een fictieve stand behalve de 1e periode). Wie dan bovenaan staat heeft de periodetitel. Dat kan tijdelijk zijn omdat de club die rechtstreeks promoveert niet met de winnaars van de periodetitels hoeft te strijden om een promotieplaats. En een club kan ook niet meer periodetitels krijgen.

Een periodetitel is een titel die in de Jupilerleague (de 1e divisie) kan worden verkregen als je na 8 speelronden bovenaan staat, dus de kampioen van die periode bent geworden. Er zijn 32 speelrondes dus 4 (mogen niet dezelfde clubs zijn) periodetitels te vergeven. Aan het eind van het voetbalseizoen gaan 10 clubs uitmaken welke 2 clubs samen met de al gepromoveerde kampioen uit de jupilerleague het volgende seizoen ook in de eredivie spelen. Dit wordt bepaald in 3 speelronden waarbij niet alle clubs - waaronder die uit de eredivisie - gelijk instromen. De uiteindelijke winnaars promoveren of blijven (als het een eredivisieclub betreft) in de eredivisie. De deelnemers zijn: de 4 periodekampioenen samen met de twee voorlaatste clubs (de laatste is gedegradeerd) uit de eredivisie en de 4 hoogst geklasseerde clubs uit de jupilerleague zonder periodetitel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nacompetitie

de periodetitel is een prijs in de jupiler leage (tweede niveau van nederland) die win je als je in een periode 9/10 speelronden . zij komen dan samen met de nummer 2,3,4 en 5 van de jupiler leage en de nummer 16 en 17 van de eredivisie (hoogste niveau in nederland) in actie om twee tickets voor de eredivisie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100