Wat kunnen scheidrechters allemaal doen,om tijdrekken te verkomen?

En dan zou ik ook nog graag willen weten,wat ze mógen doen en natuurlijk is de volgende vraag dan...waarom doen ze dat niet?(
Een antwoord zoals...ze hebben regeltjes van de uefa en fifa...is maar een half antwoord.)

Toegevoegd na 22 minuten:
Zie ook mijn vraag:Waarom word er niet de zuivere speeltijd gespeeld...

Weet jij het antwoord?

/2500

Als spelers tijd gaan rekken zijn de scheidsrechters geoorloofd en misschien zelfs gedwongen om kaarten te gaan geven. Geel natuurlijk. Een andere optie is de wedstrijd zo vaak mogelijk door te laten spelen, dus zo min mogelijk te fluiten voor o.a. vrije trappen. Daar wordt namelijk vaak tijd bij gerekt. Het tijdrekken maakt eigenlijk helemaal niets uit: uiteindelijk zullen de minuten bij de 90 opgeteld worden.

Het tijdrekken is lastig te 'bestrijden', spelers zullen het altijd blijven doen. Het beste wat een scheidsrechter kan doen is gewoon alle secondes/minuten die worden gerekt bij de blessuretijd op te tellen en hierdoor ervoor zorgen dat het team dat nog moet scoren de tijd krijgt wat het verdient.

De scheidsrechter kan met de betreffende speler(s) eerst kort en bondig gaan praten. Als meerdere spelers zich hieraan schuldig maken kan hij de aanvoerder aanspreken. Hij kan de speler(s) een gele kaart geven. Een en ander kan ook afhangen van de sfeer in het veld en andere ervaringen met betrokken spelers. Hij moet de verloren tijd bijtellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100