Waarom wordt er bij het voetbal niet de zuivere tijd gespeeld?

Ik heb pas de zuivere speeltijd opgenomen van een voetbalwedstrijd en het bleek dar er maar 71 minuten zuivere speeltijd werd gespeeld.Dus 19 minuten tijdrekken.Waarom niet echt 90 min. voetballen?Is het ook meteen afgelopen met tijdrekken enzo,of zie ik dat verkeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ingooien en achterballen tellen gewoon mee bij het spel,en dit is geen tijdrekken. het echte tijdrekken wordt door de scheidsrechter gewoon bijgehouden.

Alles is afgestemd op 2 keer 45 min met 15 min pauze. Dit is zo omdat anders alle T.V zenders die de wedstrijden uitzenden niet in de problemen komen met de programmering. Als je zoals jij voorsteld de echte 90 min speeltijd zou toepassen , dan weet je niet hoelaat het is afgelopen. Er zijn uitzonderingen b.v bekerwedstrijden en W.K en E.K maar hier wordt dan met de uitzending rekening mee gehouden dat er een verlenging kan komen. Verder is het aan de scheidsrechter om eventueel tijd bij te trekken, en het tijdrekken te bestraffen.

Omdat het eenmaal zo geregeld is. Zou ook kunnen om de juiste speeltijd aan te houden, maar dan denk ik dat diverse instanties bezwaar zouden aantekenen. Denk maar aan de politie die dan 2x langer zouden moeten blijven.

Ik denk dat dit komt door de behoudendheid van de FIFA en UEFA, die eigenlijk heel veel vernieuwingen tegenhouden. Denk hierbij aan een camera op de doellijn, de mogelijkheid van TV beelden om direct een overtreding te kunnen terugzien, inschieten ipv ingooien, enzovoorts. Zuivere speeltijd, maar dan wel 2x35 minuten ipv 2x45 minuten zou mijn inziens ook een van deze verbeteringen kunnen zijn.

Bij proffesioneel zaalvoetbal wordt dit wel degelijk gedaan. Waarom bij het zaalvoetbal wel en bij veldvoetbal niet is waarschijnlijk om dat zaalvoetbal moderner is en bij veldvoetbal wordt alles zo traditioneel mogelijk wordt gehouden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100