waarom glijden profvoetballers zo vaak weg op het voetbalveld?

professionele voetballers kunnen de beste schoenen kiezen die er zijn, met de beste noppen. De meeste voetballers dragen zes-pin onders hun schoenen (extra grote noppen om niet weg te glijden).
ook is het gras bij professionele voetbalwedstrijden vaak sterker dan gras bij amateurvoetbal.
waarom zie ik dan toch zo vaak profvoetballers wegglijden op televisie?
en is hier niet een oplossing voor want volgens mij kan het een hoop schelen.
zo als bijvoorbeeld bij john terry die weggleed bij het nemen van de waarschijnlijk beslissende strafschop in de championsleaguefinale in moskou in 2008 tegen manshester united.
waardoor hij miste en uiteindleijk verloor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is altijd een afweging die de sporter moet maken. Als hij hele grote lange stugge noppen neemt zal hij niet uitglijden. Als het gras echter niet nat is is het zonde dat hij die grote lange stugge noppen aan heeft. Het kost namelijk veel meer kracht om dan te lopen, zeker als het gras droog (en dus stug is) is. De kans is groot dat je er dan uitgesprint wordt. Dus toch kleinere noppen. Als het veld dan net op die plek toch net iets te nat is dan glij je uit. Helaas maar hij heeft wel de rest van de wedstrijd makkelijker kunnen lopen. Als hij iedere 2minuten onderuit gaat heeft hij gewoon de verkeerde schoenen aangetrokken. Vergelijk het met de vraag, waarom rijden wielrenners niet op mountainbikes met brede wielen? Want als ze uitglijden is de wedstrijd voorbij. Ze zoeken een middenweg tussen weinig wrijving met het wegdek (die dus afremt) maar toch genoeg houvast om niet bij iedere bocht onderuit te gaan. Toegevoegd na 3 minuten: Kortom minder kans op uitglijden betekend dat je voeten "steviger" in de grond zitten. Dus ook hoe meer kracht het kost om ze er weer uit te trekken. Dus ben je sneller moe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100