Help, ik ben een beetje lomp met voetballen, wat kan ik daar aan doen?

Ik speelde dit jaar 3e divisie. Ik ben verdediger, vooral centraal. Maar doordat ik behoorlijk lang ben voor mijn leeftijd (1.90 en 16 jaar) en behoorlijk weinig weeg (60 kg) ben ik soms nogal lomp met de opbouw van achteruit. Ik eet wel genoeg en gezond. Maar bij ons gaat het al zo professioneel dat ik daar op word afgerekend waardoor ik vaker wissel sta, dat heeft mijn trainer namelijk uitgelegd. Ik zit sinds een maand op fitness om lichamelijk wat sterker te worden, maar kan ik nog meer wat aan de lompheid doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een krachtigere verdediger worden, een goede schouderduw onder de knie krijgen. Ook goed kunnen sliden en in de wedstrijd op je directe tegenstander blijven letten zodat je hem bijv. buitenspel kan zetten. Een goede koptechniek is ook handig. Maar het belangrijkste voor een centrale verdediger is dat hij sterk is, dus vooral armspieren.

vroeger was ik op atletiek gegaan, en toen weer op voetbal. met atletiek ben ik 3x zo snel gaan rennen. misschien kan je naast het voetbal ook op atletiek gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100