Hoe kan Nederland nog door naar de kwartfinale?

De theorie is: als NL met 2-0 van Portugal winnen en Denemarken verliest van Duitsland, bijv. met 1-0, dan is Nederland door op doelsaldo. Maar de regel die tussen Rusland en Griekenland werd toegepast is, dat Griekenland (met slechter doelsaldo) doorgaat, omdat ze in de onderlinge wedstrijd van Rusland wonnen. Als deze regel ook op op NL en Denemarken wordt toegepast, dan zou NL dus niet meer door kunnen, omdat wij van Denemarken hebben verloren.....?????

Weet jij het antwoord?

/2500

Als Nederland wint van Portugal en Denemarken verliest, is de stand als volgt: 1. Duitsland 9 punten. 2. Nederland 3 punten. 2. Denemarken 3 punten. 2. Portugal 3 punten. Dan zijn er dus drie landen op drie punten. Dan wordt er gekeken naar de onderlinge resultaten van de 3 landen met 3 punten. Als Nederland met 2-0 wint, hebben zij de beste doelsaldo onderling tussen die drie landen.

Als nederland wint heeft het hetzelfde aantal punten als Denemarken en Portugal. Na punten teld het onderling resultaat, dat is allemaal hetzelfde omdat Nederland gewonnen heeft van Potrugal maar verloren van Denemarken, Portugal gewonnen van Denemarken maar verloren van Nederland en Denemarken gewonnen van Nederland maar verloren van Portugal. Dan gaat het om doelsaldo, als Nederland met 2 doelpunten verschil wint van Portugal hebben ze sowieso beter doelsaldo dan Denemarken omdat Denemarken zou verliezen van Duitsland maar hetzelfde aantal doelpunten als Portugal, maar dan teld het onderling resultaat, en Nederland heef dan gewonnen van Portugal dus is Nederland 2de.

Maar hoe zit het dan als Nederland met 1 0 wint van Portugal? Dan is doelsaldo van NL: 1 voor 1 tegen; PORT: 3 voor 3 tegen; DEN 3 voor 3 tegen;

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100