Kan nederlands na verlies van de eerste wedstrijd nog het ek (of wk?) winnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, kijk maar naar het ek van 1988. Toen verloor Nederland tegen de Sovjet-Unie maar won uiteindelijk wel het EK. Dit betekent nu wel dat wij van Duitsland en portugal moeten winnen!

Ja hoor zolang we maar eerste of tweede worden in de poule. Daarvoor hoeven we niet perse van Duitsland en Portugal te winnen een gelijkspel tegen de eventuele verliezer van vanavond kan ook genoeg zijn en zo zijn er nog veel scenario's te verzinnen. We moeten gewoon eerste of tweede in de poule worden. Hoe maakt niet uit ;-)

Natuurlijk kan dat. Hangt af van het resultaat van je tegenstanders en wat je zelf nog kan doen in de komende wedstrijden. Maar met deze arrogante instelling is het niet te hopen dat ze verder komen. Zou ook niet eerlijk zijn. Deze spelers zijn puur bezig met hun eigen roem en vergeten het teambelang.

Jazeker wel. Ze moeten wel twee relatief zware wedstrijden (waarschijnlijk) winnen en ook nog met genoeg doelpunten. Als ze doorgaan krijg ik er een goed gevoel over omdat ze net als in 1988 dan vanuit een alles of niets positie komen.

Het kan maar toen was de poule wel even makkelijker he. het kan maar dat ze van duitsland EN portugal winnen denk ik eigenlijk niet.

Dat kan zeker, als je de volgende wedstrijden wint en dus 6 punten haalt, ben je bijna altijd door. Zelfs als Nederland verliest van Duitsland kunnen ze nog doorgaan. Dan moet Duitsland alles winnen en dan moet Portugal winnen van Denemarken. Dan is de stand na 2 wedstrijden zo: 1. Duitsland 6 2. Denemarken 3 3. Portugal 3 4. Nederland 0 Vervolgens wint Duitsland van Denemarken en Nederland van Portugal. In dat geval hebben Portugal, Denemarken en Nederland allemaal 3 punten. Nederland moet dan een heel goed doelsaldo zien te krijgen door met ruime cijfers te winnen van Portugal. Toegevoegd na 1 dag: En dit blijkt inderdaad het geval te zijn na 2 wedstrijden. Nederland moet nu met minimaal 2 doelpunten verschil winnen van Portugal en daarnaast moet Duitsland ook nog winnen van Denemarken.

heb het laatst berkent, zelfs als ze vanavond(tegen duitsland) verliezen kunnen ze nog doorgaan. als duitsland alles wint en nederland tegen portugal wint met een hoog doelsaldo hebben nederland, portugal en duitsland ieders 3 punten. denemarken heeft er dan 9 dus die is dan sowiezo door maar als nederland dan zorgt dat ze het hoogste doelsaldo hebben kunnen ze alsnog door!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100