Als je een voetbal vang die uit het veld word geschoten, mag je die dan houden?

Bij profwedstrijden. Ik weet wel dat het mag bij Honkbal, maar bij voetbal?
En als het niet mag, maar je gooit hem niet terug, wat doen ze dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

licht er aan komt de bal op de eerste tribune moet je hem terug geven. komt de bal heel ver mag je hem houden.

De bal mogen houden, noop. En als je alsnog de bal probeert achterover te drukken, tja dan kan gezien worden als relschoppen, diefstal etc. Daarnaast lijkt het mij bij sommige wedstrijden ook niet echt goed voor de gezondheid, zoals bijvoorbeeld bij de EK en vooral als nederland speelt................... ;)

Meestal mag je die ballen absoluut niet houden. Er zijn wel situatie's waarin dit wel mag maar dat is alleen als je bijv. na de wedstrijd een bal vangt die het publiek word geschoten. Maar anders is het verplicht om deze terug te geven. Maakt niet uit waar die word geschoten. Je moet hem dan altijd terug geven want anders word dit als diefstal gezien. Aangezien die ballen meestal rond de 120 euro waard zijn is dit ook wel logisch

Bij profwedstrijden zitten normaliter ballenjongens langs de kant, zij zijn verplicht na afloop weer met net zo veel ballen terug te komen dan waarmee ze langs het veld gingen zitten. Zij zorgen er dus voor dat alle ballen in het stadion blijven, ze zijn immers van de club. Je mag de bal dus niet houden. Als je hem niet teruggooit, zal er wel een steward komen die het je vraagt, maar meestal komt het zo ver niet en zegt wel iemand anders er iets van, dat je de bal gewoon terug moet gooien. De enige uitzondering is na afloop van de wedstrijd, dan worden bij sommige voetbalclubs wel eens een paar ballen de tribunes in geschoten, als 'dank' voor de ondersteuning van de ploeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100