Wie was de laatste voetbalclub die de titel won zonder clubkleuren rood en/of wit, psv, ajax, twente, az en feyenoord hebben allemaal deze kleuren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan moet ik inderdaad heel ver teruggaan in de tijd en kom in het seizoen 1963/1964. Nederlands Kampioen was in dat seizoen de club DWS. Door Wilskracht Sterk (DWS) Het tenue is: witte sokken, witte broek en een shirt met blauwe en zwarte verticale strepen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik neem aan dat je de clubkleuren rood/wit bedoelt in het logo van de club. Toegevoegd na 12 uur: In 1907 werd de club opgericht onder de naam Hercules. De naam werd op 22 maart 1909 veranderd in Door Wilskracht Sterk (DWS). De clubkleuren zijn blauw-zwart. De profclub DWS speelde haar thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_DWS

Volgens mij was dat DOS (Door Oefening Sterk,) uit Utrecht in 1958. De clubkleuren waren geel/zwart. DWS uit Amsterdam werd weliswaar in 1964 landskampioen met een blauw/zwart gestreept shirt, maar wel met witte broek.

De Amsterdamse voetbalclub DWS (tegenwoordig speelt deze club op amateurniveau) is dat geweest. Deze had blauw en zwart als clubkleuren. Dit was in het jaar 1964 dus je moet inderdaad een heel stuk terug in de geschiedenis van het Nederlands voetbal! Ook de Utrechtse voetbalclub DOS (na fusie met andere Utrechtse clubs FC Utrecht) werd een keer kampioen. Deze had geel en een klein beetje zwart als clubkleur(en). Dit was in het jaar 1958 dus dan moet je nog verder terug kijken!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eredivisie_(v...

DOS uit Utrecht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100