Hoe wordt bepaald tijdens een voetbalwedstrijd hoeveel iedere speler aan afstand gelopen heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Ze noemen deze metingen “pattern recognition”. Omdat er in het hele stadion camera’s in verschillende hoeken hangen, kan de computer de voetballers makkelijk herkennen. Ze worden herkend aan bijvoorbeeld houding, hoogte en positie. Door middel van een computerprogramma kunnen ze heel makkelijk berekenen hoeveel meter de voetballer heeft gelopen. Ze moeten dan wel de hele wedstrijd de voetballer hebben gefilmd. Het wordt niet gemeten in meters maar in kilometers, omdat de voetballers zoveel lopen. Ook kunnen ze zo zien wie de snelste man van het veld is. Dirk Kuijt was bijvoorbeeld in de EK kwalificatiewedstrijd tegen Italië van de zomer het snelste met 29,8 km/h. Deze methode is te vergelijken met een GPS systeem zoals een TomTom. Door middel van satellieten kunnen ze de positie van de auto bepalen. " http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/wetenschap-techniek/hoe-meten-ze-bij-een-voetbalwedstrijd-hoeveel-km-een-speler-heeft

Op een digitaal scherm word iedere speler gevolgd. De spelers zijn als het ware puntjes op het scherm. Zo kan uitgerekend worden hoeveel km elke speler loopt.

Onderstaande haal ik van een forum. Stond vorige week een keertje in de NRC next, ze maken gebruik van pattern recognition. Eigenlijk is het vergelijkbaar met de werking van GPS: doordat er vele camera's vanuit verschillende hoeken op het veld gericht staan en ze individuen kunnen herkennen, is het middels een klein stukje software simpel uit te rekenen.

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100