welke straffen staat je te wachten als je bij een belangrijke voetbal wedstrijd van oranje op het veld gaat rennen (midden in de wedstrijd)?

op tv zie je hoe die mensen hard neergehaald worden door de beveiliging, maar wat gebeurt daarna? mogen ze weer op hun plaats gaan zitten en verder genieten van de wedstrijd? en wat nou als je van de ene naar het andere kant rent en je zoekt een plek en je gaat snel zitten, gaan ze je alsnog oppakken?
en hoe zit dat bij gewone eredivisie wedstrijden?
en bij de plaatselijke voetbal club (in de 1ste klasse)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb hier even op lopen googelen en het schijnt dat er geen eenduidige straffen voor zijn. De club waar het bij gebeurt mag blijkbaar zelf bepalen wat er met deze persoon gebeurt. Zo krijg je bij FC Groningen een levenslang stadionverbod. Bij FC Twente is de boete 450 Euro en het stadionverbod 2 jaar. Bij PSV een boete van 15.000 en een stadionverbod van 10 jaar. Bij Feyenoord een boete van 1000 + 10 jaar stadionverbod. http://www.fctwente.nl/nieuws/veld-betreden-24-maanden-stadionverbod/ http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/108750/fc-groningen-geeft-fan-levenslang-stadionverbod/ http://feyenoord.netwerk.to/nieuws/artikel/22112__rss.php http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=18158

Ik was een keer bij zo"n wedstrijd er ston boete van 60.000 euro en 6 jaar stadion verbod

ongeveer 10.000 euro boete

Een zware boete en een stadionverbod

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100