Wat betekent DWS in zaalvoetbal ?

De tegenstanders zijn niet komen opdagen. Nu staat er bij de uitslagen DWS, wat betekent deze afkorting in voetbaltermen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het zaalvoetbal worden de volgende afkortingen standaard gebruikt : AFG= Afgelast BNO=Bezoekers niet opgedaagd GOB=Gestaakt wegens onvoldoende spelers uitspelend team GOT=Gestaakt wegens onvoldoende spelers thuisspelend team GVS=Geen vervangende scheidsrechter GWO=Gestaakt wegens ongeval GWT=Gestaakt wegens ontuchtzaak NOB+Niet opkomen beide teams SNO=Scheidsrechter niet opgedaagd TAS=Tereinafkeuring door scheidsrechter(betreft speelvloer) WNO=Wedstrijdformulier niet ontvangen WOV=Wedstrijd ongeldig verklaard Verder dan nog WD=Wedstrijddag Helaas geen DWS ! Groet:Zoekertje

Door wilskracht sterk.

Bronnen:
http://www.dwsoosterpoort.nl/

Door Wilskracht Sterk (DWS) is een Nederlandse voetbalclub uit Amsterdam. In 1907 werd de club opgericht onder de naam Hercules. De naam werd op 22 maart 1909 veranderd in Door Wilskracht Sterk (DWS). De clubkleuren zijn blauw-zwart. De profclub DWS speelde haar thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion. DWS werd voor de invoering van het betaald voetbal in 1954 verschillende malen kampioen in de eerste klasse. Het landskampioenschap werd in die jaren nooit behaald. In 1954 trad de club toe tot het profvoetbal. In 1958 fuseerde DWS met BVC Amsterdam tot DWS/A en nam de eredivisieplaats van die club over. In 1962 werd de naam weer DWS. Het grote succes volgde in 1964 toen DWS landskampioen werd als promovendus uit de eerste divisie, een nog steeds unieke prestatie. In 1972 volgde een fusie met het eveneens in het Olympisch Stadion spelende Blauw Wit en De Volewijckers tot FC Amsterdam. DWS ging verder als amateurclub met een succesvolle jeugdafdeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100