waarom word de tijd tijdens de 500 meter dames op de olympische spelen na de finish aangepast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat vele schaatsers nog een flinke sprong maken met hun schaats op het einde. De tijdmeting meet dit niet goed en daarom wordt het aangepast.

Dit is zo omdat enkele schaatsers er op trainen om te finishen met een voet omhoog , daardoor ziet de tijdwaarneming de finish niet, en daardoor wordt de tijd aangepast.

De tijd wordt op 3 verschillende manieren gemeten, waarvan er eentje is via dat electronische oog op de grond. Dat is de tijd die je automatisch op TV ziet verschijnen. Echter de regel is dat de tijd telt wanneer je schaats het finish vlak (denkbeeldig vlak recht boven de finish lijn) passeert. Omdat met name de Koreaanse vrouwen (en mannen?) trainen om hun schaats door dat finish vlak te schoppen, worden die tijden later dan aangepast, aan de hand van de foto finish. Deze foto finish is volgens mij een snel meelopende film (100 beeldjes per seconde of zoiets). De 3e tijdmethode is geloof ik handklokken, voor het geval dat alles uitvalt. Voor een visuele uitleg zie onderstaande link, want toevallig werd dit behandeld in Nieuwslicht van 11 februari.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100