Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel F1 autos mogen ze per team per seizoen gebruiken?

Stel er is een Formule 1 auto total los. Hoeveel auto’s mogen ze per team per seizoen gebruiken, of is dit onbeperkt?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
in: Formule 1
5.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Formule 1-coureurs mogen maar drie motoren en een beperkt aantal hybride onderdelen gebruiken tijdens een seizoen. Overschrijding van dit aantal levert een straf op. Een versnellingsbak moet zes Grand Prix-weekend op rij gebruikt worden en vervanging van dat onderdeel voor het aantal van zes is bereikt, levert een straf op.

Maar vanaf volgend jaar zouden de regels anders zijn, ieder team mag dan maximaal 175 miljoen euro spenderen aan de wagens, voor de kleinere teams is dit een groot pluspunt natuurlijk want teams zoals mercedes, ferrari ( is daar nodig ook haha) en redbull spenderen veel meer in een seizoen.

Dus nu mogen ze nog onbeperkt (als het bugdet dit toelaat) nieuwe wagens gebruiken, enkel levert dit wel strafpunten op als dit tesnel gebeurt
(Lees meer...)
3 jaar geleden
taillie
3 jaar geleden
Ik veronderstel dat deze vraag komt omdat leclere vandaag in de banden gegaan is, wees maar gerust dat een team zoals Ferrari (ook al zijn ze dit jaar nergens te bespeuren) daar tegen kan op financieel vlak

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding