Hoe los je een Rubik Cube snel op? en wat is het geheim?

Er zijn wereldrecordhouders die in enkele seconden (7 tot 11) zo'n kubus oplossen. Hoe doen ze dat toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier zie je de uitleg: http://rubik.tormentil.nl/ De oplossing komt altijd op hetzelfde neer, de methode veranderd niet. Je moet alleen even goed kijken, met wat oefenen lukt je dat inderdaad zeer snel..

Kijk maar eens op Youtube in mijn bijgevoegde link. Daar staan een heleboel filmpjes op waar ze uitleg geven! Ik kan alleen 1 vlak dezelde kleur maken, maar zo'n hele kubus gaat me echt nooit lukken. Ik wens je heel veel succes! ;)

Er zijn een aantal vaste 'trucjes' (volgordes van slagen) om steeds twee blokjes van plaats te wisselen (of een blokje op een bepaalde plaats te krijgen als de rest nog niet uitmaakt) waarbij de rest van de kubus intact blijft. De bovenkant is heel eenvoudig, de tweede laag is ook een kwestie van één serie van vier of vijf bewegingen, en de onderkant (eerst de hoeken, dan de middenstukjes) zijn iets van 6 verschillende soorten 'slagen'. Je hoeft dus eigenlijk maar een paar 'trucjes' te leren om in no time elke kubus te kunnen oplossen. Toen ze in de mode waren lag mijn record geloof ik net onder de minuut, maar ik had ook altijd van die goedkope rot-kubussen......:grrr: Die bleven steeds een beetje 'hangen'. Met een goeie soepele kubus moet het iets sneller kunnen, maar zeven tot 11 seconden is OF bovenmenselijk snel, OF hij zit niet goed door de war. Ook dat zul je je wel an kunnen leren, maar dat lijkt me een beetje zonde van de tijd. Tegenwoordig kan ik het trouwens ook niet meer zonder boekje hoor ; de slágen zitten nog wel redelijk in mijn vingers, maar ik weet niet meer waar ze voor dienen. Alleen de eerste twee lagen lukt me nog aardig.

Bronnen:
http://peter.stillhq.com/jasmine/rubikscub...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100