Hoe kan ik het beste LEGO wassen of schoonmaken?

Het is LEGO die al wat ouder is, dus er zitten ook witte stukjes tussen, die verkleurd zijn.
Hoe krijg je die weer wit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vermoedelijk is de witte lego verkleurd, en krijg je die niet meer wit. om de lego goed schoon en ontvet te krijgen, zou ik het in een emmer water met een scheut ammonia gooien. even laten staan, dan even de borstel er over, en klaar.

Wat is zou doen is bad beetje vullen. Iets van zeep of shampoo toevoegen en alles in het bad doen. Laat het een beetje liggen en haal het er daarna weer uit. Als het goed is blijft het meeste drijven aan het oppervlak.

In een kussensloop, goed dichtbinden en in de wasmachine wassen. Uiteraard niet op 95 graden, maar op 40 kan best. Wel echt goed dichtbinden weet ik uit ervaring... :-( Toegevoegd na 35 seconden: Daarna goed uitleggen om te laten drogen...

de witte stukjes in een badje met steradent, chloor of citroensap leggen en een uurtje laten weken, daarna afspoelen en alle steentjes in een waszak of dichtgebonden kussensloop doen en in de wasmachine op 40 of 60 graden wassen

je kunt het in een sinasappelnetje gewoon in de VAATwasser doen! (sinasappels wel eerst nuttigen).

De vergeelde blokjes kun je behandelen met zuiveringszout die je ook in de keuken gebruikt (dus niet het zuiveringszout voor schoonmaakdoeleinde) Ze worden dan weer wit. Werkt namelijk ook bij vergeelde kunststof tuinmeubels. Wel zonodig herhalen. De overige in een sopje van zachte zeep laten weken en afspoelen met heet water.

met je handen en zeep

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100