Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Ja, het spel kwartet bestaat ook in het buitenland. Er zijn in ieder geval Wikipedia-pagina's over in andere talen: het Engels, het Tsjechisch en het Hebreeuws.

Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Quartets_(card_game), https://cs.wikipedia.org/wiki/Kvarteto_(karetní_hra) en https://he.wikipedia.org/wiki/משחק_רביעיות.

Op de Engelstalige pagina is iets vermeld over het spel Happy Families. Op de Wikipedia-pagina daarvan, https://en.wikipedia.org/wiki/Happy_Families, staat nog: "In Germany and Austria, the game is known as Quartett or Ablegspiel (…)". In Duitsland (Germany) en Oostenrijk (Austria) bestaat het spel of een vergelijkbaar spel dus ook.

Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Quartets_(card_game) is het spel oorspronkelijk in de jaren 60 ontwikkeld door de Oostenrijkse speelkaartenfabriek Piatnik. Zie voor informatie daarover https://en.wikipedia.org/wiki/Piatnik_&_Söhne.
(Lees meer...)
4 jaar geleden
SentWierda
4 jaar geleden
Het kwartetspel is vermoedelijk honderden jaren oud en is oorspronkelijk Nederlands.
Bronnen: www.roemspeelkaarten.nl en Wikipedia.
Antoni
4 jaar geleden
"Geschiedenis Over de geschiedenis van het kwartetspel is weinig bekend. Vermoed wordt dat het een oud-Nederlands spel is, maar zeker is dit niet." staat op https://nl.wikipedia.org/wiki/Kwartet_(kaartspel), dus heel zeker is het niet dat het een Nederlandse uitvinding is.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding