Hoe maak ik een schema voor zevenkamp met zes teams?

Bij 5 soellen spelen de teams tegen elkaar, bij 6 en 7 niet...Geen idee hoe ik een schema maakt waar elk team elk spel speelt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou op papier beginnen met een aantal rijtjes te tekenen met elke keer de spelen A B C D E F G en dan ernaast schrijven de nummer van de groepen. ( ik werk liefst van boven naar onder per beurt en naast de volgende ronde. ) vb Agroep12 B 34 C 56 D E F G dan op een andere lijn A 34 B 52 C 16 D E F G En zo verder het schema aanmaken. Een beetje puzzelen zal er ook wel bijkomen. Zo dat elke groep overal een keertje geweest is. Maar je hebt wel geluk dat F en G samen ook weer voor twee groepen is zo dat er nooit een groep stil moet zitten ( volgens mij )

Het wordt een planning waarin 9 rondes plaatsvinden, waarin elk team aan 7 rondes meedoet. De 'extra' rondes zijn er vanwege de spellen met maar één deelnemend team. Zie schema. Leeswijzer: de spellen hebben de letters a t/m g, de teams de nummers 1 t/m 6. In de eerste ronde speelt team 1 tegen team 4 het spel a. In de zesde ronde speelt team 6 tegen team 3 het spel e. Team 2 speelt spel g. ... Het is om kort te gaan een kwestie van de teams systematisch indelen bij de spellen.

Toegevoegd op 07 augustus 2019 03:35: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100