Webfeud: wie wint het spel bij een gelijke eindstand?

Ik speel al jaren Webfeud (dus geen Wordfeud) op pc en smartphone. In de spelregels op www.webfeud.com wordt nergens vermeld wie, bij gelijkspel, de winnaar is en waarom. Degene die aan het eind van het spel letters overhoudt, kan bij gelijkspel toch winnaar zijn (zie afbeelding). Wie weet hoe dit wordt bepaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je letters overhoud, word de waarde van die letters van je punten totaal afgehaald. In dit geval had de andere speler waarschijnlijk ook letters over, die net iets meer punten waard waren, waardoor jij uiteindelijk won. Toegevoegd na 2 minuten: Zo staat het ook in de officiële spelregels van Scrabble (zie bron): "Bij het einde van het spel wordt het puntenaantal van elke speler verminderd met de punten van de blokjes die hij nog over heeft."

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Scrabble

De regels van Wordfeud zijn anders dan die van Scrabble. Bij scrabble worden de overgebleven punten van elke speler verminderd. Bij Wordfeud worden de overgebleven letters van de tegenspeler van zijn totaal afgetrokken, waardoor je, als je achterstaat, nog steeds kunt winnen!

Bronnen:
https://www.wordfeudwoorden.nl/watiswordfeud/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100