Kun je patience ook verkeerd spelen ?

Ligt het aan verkeerde kaarten of aan je tactiek dat je niet hebt kunnen uitspelen ? met andere woorden moet je geluk hebben met welke kaarten je krijgt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Je kunt natuurlijk verkeerde keuzes maken, en aanlegmogelijkheden over het hoofd zien. Maar het is wel zo dat geluk met de volgorde van de kaarten een belangrijke rol speelt. Daardoor kan het zeker wel dat een potje niet uitgespeeld kan worden, ook al speel je het geheel correct.

Ja. Hoewel het volledig in de kaarten kan zitten (je kan hem zo klaarleggen dat je gelijk "verloren" hebt) kan je "fouten" maken als in speelwijzen hanteren die de kans dat je hem uitspeelt kleiner maken. Net zoals bij yahtzee en "mens erger je niet" heb je keuzes en minimale tactieken. Je hebt voornamelijk te maken met kans en geluk, maar je kan een paar tactieken aanhouden die je winkans iets zouden moeten verhogen. Of andersom er zijn dingen die je kan doen die zo stom zijn dat ze je winkans verlagen. Een voorbeeld. Je krijgt een lege plek en er komt een zwarte koning aan. Velen zullen nu ALTIJD die koning neerleggen. Je kan ook kijken of je een zwarte koningin hebt liggen (of een rode boer) en eerst de kaarten een rondje laten draaien met de hoop een rode koning. Hoewel dit soort tactieken verkeerd uit kunnen pakken zouden ze "in the long run" een voordeel op moeten leveren. Als je een zwarte 8 open hebt liggen en je hebt twee rode 7's een op een hoge stapel en een als laatste kaart van die stapel, kies je voor de "laatste kaart" op die "stapel". Je maakt zo een plaats vrij. Anderen zouden hier een 50/50 keuze laten gelden. En aanlegmogelijkheden niet zien is natuurlijk direct dodelijk. Hoeveel beter een goede speler is vs een "slechte" durf ik niet te zeggen (over 1000 potjes). Maar met een paar strategieën zou je meer moeten uitspelen. http://www.solitairebliss.com/solitaire-strategies.php Toegevoegd na 12 minuten: Tellen en rekenen. Stel je draait even een rondje kaarten door zonder wat af te leggen als je een mogelijkheid ziet. Maar je merkt dat er twee dingen zijn die je kan doen. Je kan dan gaan tellen welke kaart je de volgende ronde gaat tegenkomen. Hoe eerder de kaart komt hoe meer andere keuzes je de volgende ronde krijgt (wat supergunstig of ongunstig kan zijn, maar als je de afweging maakt, heb je wel weer een voordeel. Bijna niemand denkt hier over na. -kaart- is de bovenste die je mag pakken. Voorbeeld: A2-3- .. 45-6- .. 78-9- .. 10,B,-V- .. -H- Stel dat je de 3 kwijt kan. maar ook de V. Door de drie te pakken wordt de volgende ronde: A2-4- .. 56-7- .. 89-10- .. BV-H- Door de V te pakken: A2-3- .. 45-6- .. 78-9- .. 10,B,-H- (niks anders dan de H die nu als keuze vrijkomt, welke al een vrije keuze was) A=Aas, B=Boer, V=Vrouw, H=Heer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100