Wie mag er over het algemeen aanwezig zijn bij quizwedstrijden in een zaal?

Ik werd gevraagd om mee een ploegje te vormen voor een quiz Cultuurschok in Deinze. Nu dacht ik "oh fijn, ik neem mijn vriend mee als publiek", maar die organisator bekeek me heel verwonderd (bijna verachtelijk) en zei "hoezo publiek dat is toch nooit met publiek?". Ik durfde niet meer verder vragen.
Ik dacht dat er een publiek zou zijn, zoals bij die quizzen op televisie, een publiek dat de deelnemers kon aanmoedigen. Maar niet dus.
Is dat gangbaar, zoals die man beweert, dat er geen publiek aanwezig is als een quiz in een zaal georganiseerd wordt?

Toegevoegd na 2 minuten:
en omdat ik nog nooit meegedaan heb, hoe loopt zo een quiz in een zaal? Het was ook bijzonder dat we moesten betalen om te mogen meedoen, dus tickets moesten kopen zoals voor een optreden. Zo lijkt het wel alsof WIJ het publiek zijn...
Ik begrijp er echt niets van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij teamquizzen in een zaal is het niet gangbaar dat er toeschouwers zijn; en van aanmoediging kan eigenlijk al helemaal geen sprake zijn omdat dat teveel afleidt. Toegevoegd na 5 minuten: Betaling om mee te doen aan de quiz is wel gebruikelijk. De gang van zaken in het algemeen is dat je met je team een tafeltje uitzoekt (als het al niet toegewezen wordt), en dan worden vragen ofwel voorgelezen door een quizmaster, of uitgedeeld op papier met mogelijk wat foto's of afbeeldingen erbij. Na elke ronde worden de genoteerde antwoorden op papier verzameld zodat de score bijgehouden kan worden. Hoe het exact bij deze specifieke quiz gaat kan ik niet vertellen, maar het zal niet heel veel hier van afwijken. Toegevoegd na 9 uur: Op http://www.cultuurschok.be/new/html/index.php?i=fotoPicasa kun je onder "2014" foto's vinden van de vorige editie, daar lijkt geen publiek bij te zijn (en ook niet echt plaats daarvoor)

Bij dorpsevenementen in dorpszalen ligt het aan de vergunningseisen voor gebruik van een zaal hoeveel personen er kunnen worden toegelaten. Het aantal bezoekers in een gemeenschapszaal is wegens bv brandweerverordeningen sterk begrensd. De zaalhuur moet worden opgebracht uit de toegangsprijs. Het aantal deelnemers weet men, het aantal bezoekers kan men niet van te voren schatten. Het is erg moeilijk om aan het publiek een toegangsprijs te vragen voor een evenement waaraan zij niet deelnemen. Een soort kijkgeld dus. Komen er veel niet betalende bezoekers dan gaat dit ten koste van het aantal deelnemers aan de quiz. Bij de quiz die georganiseerd wordt door Mastermindquiz in Deinze is dus geen publiek aanwezig, is ook geen ruimte meer voor. Alleen deelnemers dus die per vier man € 16,00 betalen. De vergunning voor de zaal Ter Wilgen wordt nu alleen voor de activiteit verleend. MASTERMINDQUIZ georganiseerd door Cultuurschok te Deinze op 17 oktober 2015 http://www.cultuurschok.be/new/html/ !!!! UITVERKOCHT !!!! Heb jij een grote algemene kennis? Volg je de actualiteit op de voet en wil je je kennis laten zien aan anderen? Of gewoon zin in een avond vol intellectuele uitdagingen? Kom dan naar de 2e editie van de MASTERMINDQUIZ georganiseerd door Cultuurschok. Voor een prijs van 16 euro per ploeg (max. 4 deelnemers/ploeg) mag men de algemene kennis komen bewijzen. Inschrijven kan via de website www.cultuurschok.be – CS menu /tickets Maximum vier deelnemers per groep. Voor bijkomende vragen – quizz@cultuurschok.be Toegevoegd na 19 minuten: Zie in de bron onder gebruiksreglement en tarieven (is een pdf bestand) Toegevoegd na 33 minuten: Mastermindquiz is gebaseerd op de BBC-produktie „Mastermind”. De Quiz wordt gespeeld door vier kandidaten, die over een ruime algemene kennis moeten beschikken en over een gespecialiseerde kennis van een bepaald onderwerp, dat niet tot hun beroep of studie behoort. Iedere kandidaat moest gedurende twee maal twee minuten, in hoog tempo, vragen beantwoorden.

Bronnen:
http://www.deinze.be/fb111pnje934ckdc1bxib144.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100