hebben spelshows wetgeving?

Wetgeving in game en spelshows is haast niet te vinden op internet, behalve dat je 18 jaar moet zijn om mee te doen.

Hebben spelshows zelf in de hand wat er goed en fout gerekend word als antwoorden bijvoorbeeld?

En als de kandidaat een goed antwoord zegt en deze word door de host fout gerekend? betekent dit dan Pech voor de kandidaat, of is hier wel een reglement voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt echt helemaal vast en als je mee doet moet je dat ook ondertekenen en ontvangen. Dat is gewoon dichtgetimmerd. Als er geldbedragen bij komen is er een notaris aanwezig om het in de gaten te houden en in dat soort gevallen zijn het vaak multiple choice antwoorden zodat je daar niet veel discussie over kunt krijgen.

Ja, spelshows moeten zich aan de wet voor kansspelen houden. Regels kansspelen Een spel is een kansspel als spelers een prijs kunnen winnen en geen invloed hebben op het spel. Bijvoorbeeld loterijen, sportprijsvragen en casinospellen zoals roulette en poker. Beperken gokverslaving en criminaliteit De overheid wil de risico’s van kansspelen beperken door: toezicht te houden op het naleven van de regels; toezicht te houden op vergunningsvoorwaarden die staan in de Wet op de kansspelen; vergunningen uit te geven voor kansspelen (geldt niet voor alle kansspelen). Sinds 1 juli 2013 zijn aanbieders van kansspelen verplicht om spelers te wijzen op de risico’s van kansspelen. Toezicht op kansspelen en de Kansspelautoriteit De Kansspelautoriteit bestaat sinds 1 april 2012. Taken van de Kansspelautoriteit zijn: toezien op het functioneren van de kansspelsector; controleren of vergunninghouders zich houden aan de wet- en regelgeving; bijdragen aan het beheersen van het kansspelaanbod; kansspelverslaving beperken; toezien op het beschermen van consumentenbelangen; illegaliteit en criminaliteit rond kansspelen bestrijden. Verder worden er bij televisieprogramma's voorwaarden opgemaakt, die notarieel worden vastgelegd en onderzocht kunnen worden door een rechter.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ka...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100