Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe groot is de kans dat je 2x het getal goed hebt bij roulette met een single bet?

Ik deed paar random getalle en faalde natuurlijk. maar ineens had ik 2x achterelkaar het goed met een single bet. is die kans dan 1op37x37 of gewoon 1op37 of niet iets anders?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Kans op het goede getal gokken met 37 mogelijke uitkomsten is inderdaad 1 op 37.
Als je dat 2x achterelkaar wil doen is dat inderdaad 1 / 37 keer 1 / 37, oftewel zoals jij al zegt: 1 op 37 * 37
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
maar ik deed daarvoor al paar pgingen. dus je gaat door tot je 1x hebt. en de 2de x is de kans 1 op 37. dus 2x achter elkaar is dan in principe 1op37. of is dit dom?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
de handelingen die je daarvoor hebt gedaan hebben geen enkele invloed op de kans van de volgende handeling. het is een slim trucje van de casino's waar veel mensen intrappen, om bijvoorbeeld bij de roulettetafel de vorige uitslagen af te beelden op een schermpje. Veel mensen denken dan vaak: oh het is al 10x achterelkaar rood geweest, de kans dat de volgende zwart is, is veel groter. Maar dat is dus onzin! De kans op zwart of rood BLIJFT gelijk, namelijk (bijna) 0.5
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
laat ik het zo uitleggen.
dat de bal meteen 2x op 33 komt is 1op37x37
dat de bal 2x achter op dezelfde valt is 1 op 37.
want de eerste keer gaat ie bijv op 25.
de kans dat ie de tweede keer daar weer op valt is 1op37.
begrijp ie
De kans dat je 2 x achter elkaar op het goede nummer zet is gewoon 1 op 1.369.

Je moet uiteindelijk 2 keer achter elkaar op het goede nummer inzetten. Als je eerste keer al goed was, dan is de kans dat je de tweede ook goed hebt inderdaad 1 op 37. Maar stel dat ie dan niet valt, is de kans dat je 2 keer achter elkaar op het goede nummer inzet weer 1 op 1.369.

Ik geef dit antwoord aangezien je reacties bij het vorige antwoord. Misschien maakt dit het iets duidelijker voor je.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De kans dat twee keer hetzelfde getal komt is 1 op 37 . Namelijk ieder getal dat net is gevallen kan een tweede keer vallen dus de eerste kans is 1/1 en de tweede kans is 1/37.

Anders is het als je vóóraf een getal kiest en dát getal valt twee keer achter elkaar . Dan is de kans op het vallen van dat getal ( vooraf) 1/37 en de repetitie ook 1/37 . Samen dus 1/ 37 *37 dus dat is 1/ 1369. Als je dan ook nog eens de totale winst van je eerste coup op één nummer hebt gezet heb je een klein kapitaal gewonnen.

Die kans lijkt klein maar komt vanzelf als je lang genoeg speelt. Overigens zullen op de lange termijn je inzetten groter zijn dan je winsten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding