wat voor spelletjes kun je doen met een baby?

Toegevoegd na 19 minuten:
dat spel moet ik uitvoeren op school met anderen klasgenoten, ik moet dus ook een spel hebben wat je met andere kan doen, ma ik weet zelf helemaal niks te verzinne..... help?

Weet jij het antwoord?

/2500

O, ik dacht altijd dat dat een vaardigheid was die we van nature hebben meegekregen. Maar kennelijk niet. In het begin heel veel kirren, zo van: is hij oma s grote jongen, ja he, ja he. en dan lachen, en na vijf weken lacht de baby terug. Naar je vinger laten pakken, en dan weer kirren. Na een maand of vijf kan je beginnen met ::klap eens in je handjes, blij blij blij enz. Toegevoegd na 23 minuten: O, dat is dan meer een toneelstukje waar een baby in voorkomt. Laat een oma en een opa op bezoek komen bij een zoon en schoondochter, of dochter en schoonzoon, die een babytje hebben. Oma en Opa stuiven natuurlijk gelijk naar de wieg, het bedje, de box, het wipstoeltje of waar de baby zich maar bevindt en dan krijg je vaak het gekir als hierboven beschreven, met nog: ik ben oma he, en dat is opa, kijk eens naar opa.... ja, wat heb je een leuk neusje etc... Laat je eigen moeder het maar eens voordoen hoe het ging toen jouw opa en oma op bezoek kwamen. En dan kan je nog ooms en tantes erbij opvoeren en met elkaar laten praten of de baby de oortjes van tante Bets heeft en net zulke grote voeten als oom Harry, ach, fantaseer maar verder, en laat iedereen vrij reageren in het spel. Veel plezier.....

Kiekeboe spelen vinden veel babies leuk.

vliegen vind mijn neefje heel erg leuk. dan houd ik hem stevig vast voor me tussen me armen en dan ga ik de kamer rond lopen (tussen lopen en rennen in).

Spelletjes ter ontwikkeling. Voor baby's van 0 tot 3 maanden Jouw geur en stem zijn vertrouwd voor jouw baby. Jouw gezicht leert hij steeds beter herkennen. Houdt jouw gezicht dicht bij het gezicht van jouw baby en praat met hem / haar. Even na de voeding is een goed moment hiervoor. Voor baby's van 3 tot 6 maanden Spelletjes met lichaamscontact vindt jouw baby heel leuk. Pak bijvoorbeeld de voetjes vast en ‘loop’ kietelend zachtjes met jouw vingers over het lijfje van top tot teen, en weer terug. Samen een plaatjesboek bekijken is ook heel leuk. Je wijst dingen aan en geeft alles een naam. Hierdoor leert jouw baby woorden kennen en zal dit later makkelijker nadoen. Voor baby's van 6 tot 9 maanden Dit is de ‘kiekeboe’-periode. Het lijkt of jouw baby van het kiekeboe-spelletje geen genoeg kan krijgen. Houdt een knuffelbeest of jouw handen voor jouw gezicht, haal ze weg en roep ‘kiekeboe’. Let vooral bij dit spelletje op hoe jouw baby op je reageert. Herhaal dezelfde handeling als je merkt dat jouw baby enthousiast hierover is. Zo leert jouw kind dat jij reageert op zijn gedrag en dat dus gevolgen heeft. Hoewel je baby nog niet kan na-apen, is jouw baby wel gefascineerd door na-aapspelletjes. Het heeft veel plezier als je zijn geluidjes nabootst of ziet oplettend toe hoe jij bijvoorbeeld jouw hand op jouw hoofd legt als hij dit ook doet. Voor baby's van 9 tot 12 maanden Doe iets en laat jouw baby dit nadoen. Of andersom. Zoals in de handen klappen, zwaaien, met de ogen knipperen, geluiden maken of woorden zeggen. Jouw kind zal plezier hebben in dit soort voordoen - en nadoespelletjes. Speelgoed met beweegbare onderdelen zoals, wielen, knoppen en schuiven dat eventueel ook nog geluid maakt, hebben een grote aantrekkingskracht op jouw kleine. Maar ook eenvoudig speelgoed als blokken of stapelbekers is nu mooi speelgoed. Toegevoegd na 47 seconden: http://www.babypret.net/babyontwikspel.htm

20 minuten is best veel :) Natuurlijk kun je wel 20 minuten achter elkaar aandacht geven aan een baby, maar een spel dat 20 minuten duurt is heel wat anders. Ik heb zelf een zoon van 6 maanden, wanneer ik met hem 20 minuten of langer bezig ben, komt het neer op liedjes zingen, met hem kletsen, knuffelen, kiekeboe doen, door de kamer dansen, nog meer knuffelen, lieve woordjes fluisteren, hem op een kleed op de grond leggen en dan lekker laten bewegen en hem aanmoedigen in zijn pogingen om te leren kruipen... Ik doe dit dan niet allemaal achter elkaar, de baby zou er gek van worden ;) maar ik denk dat je dan toch meer in een reeks van korte spelletjes moet denken in plaats van een groot spel dat 20 minuten duurt ;) Toegevoegd na 2 minuten: Samen voorwerpen bekijken en betasten is ook leuk, een boekje lezen, als de baby wat ouder is en kan staan en lopen samen dansen..

Als je een spel met ze wil spelen zou ik wel een leerzaam spel kiezen dan leer je ze gelijk ook wat ;)

Veel spelletjes die leuk zijn om met babies te doen, zijn niet per definitie leuk voor oudere kinderen - of fysiek onmogelijk. Uiteraard kun je ' kiekeboe' spelen (met een theedoek of trui) maar voor kinderen boven de vier is de verrassing daar snel vanaf. Ook kniespelletjes als ' Hobbel in de weg' of ' Een boerenpaard...' zullen niet meevallen met iemand van je eigen gewicht op schoot. Zweefmolentje lijkt me niet alleen moeilijk uitvoerbaar maar zelfs levensgevaarlijk met grote kinderen. Dan heb je nog de categorie zoen- en knuffelspelletjes zoals op de vingertjes sabbelen, op de buik blazen of de voetjes kussen, en ik weet niet of je daar je hele klas voor weet te porren. Ik weet niet precies wie die opdracht bedacht heeft en waarom, maar hiermee heb je het assortiment ' spelletjes die je kunt doen met babies' eigenlijk wel voor een groot deel gehad. Het contact en de aandacht zijn belangrijk, de inhoud gaat in de regel helemaal nergens over. Maar misschien is dat ook wel de bedoeling van deze opdracht. Uit het hele rijtje lijkt ' kiekeboe' me eigenlijk nog de veiligste, kniespelletjes het meligste om met en klas te doen. Ik hoop dat je (nog) weet hoe dat moet......maar zo niet : 1. Kind op de knieën met het gezicht naar je toe. Dan zingen (vrij monotoon) Een boerenpaard, een boerenpaard, een boerenpaard gaat zo (knieën tegelijkertijd zwaar op en neer bewegen) Een damespaard (3x) gaat zo (knieën om beurten op en neer bewegen) Een herenpaard (3x) gaat zo (knieën snel met ' huppeltje' bewegen) En een paard op hol gaat ZOOOOOOOO (Kind onder de okstels pakken en boven het hoofd tillen). 2. Eenvoudigere versie : gat in de weg. Kind op de knieën met het gezicht naar je toe. Met de knieën op en neer wippen. Zeg dan drie keer ' hobbel in de weg' terwijl je je knieen extra hoog doet, en de vierde keer ' gat in de weg !' terwijl je je knieën uit elkaar doet en het kind met de billen er tussen laat zakken. VOoral zorgen dat het steeds onverwacht komt ; succes gegarandeerd. Toegevoegd na 1 minuut: Als het om een iets oudere baby gaat, zijn doe-spelletjes als ' klap eens in de handjes' of ' schuitje varen, theethe drinken' ook tijdloze toppers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100