Is er een spel voor kinderen waarbij je kind leert hoe die met zijn zakgeld moet omgaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja deze: http://www.bol.com/nl/p/speelgoed/jumbo-zakgeldspel/1004004007958401/index.html Toegevoegd na 2 minuten: Of deze: http://www.toysxl.nl/p/speelgoed/spellen/jumbo/euro-zakgeldspel Toegevoegd na 3 minuten: Deze is ook heel goed om te leren met geld om te gaan. Mijn neefjes spelen hem vaak: http://www.toysxl.nl/p/speelgoed/familiespellen/ravensburger/boodschappen-spel

Hier in de kast ligt nog 'het Eurozakgeldspel'. Volgens mij is het al zo'n 7/8 jaar oud, maar het leert wel hoe je met je zakgeld omgaat. Toegevoegd na 1 minuut: De versie die ik heb is tenminste wel 7/8 jaar oud. De versie van de bron is weer een nieuwere versie, maar wel met dezelfde inhoud ;)

Bronnen:
http://www.toysxl.nl/p/speelgoed/spellen/j...

Een bordspel: het Euro-zakgeld spel. Best oud, maar misschien op marktplaats te koop, of een vernieuwde versie.

Ik heb er een paar gevonden: Zakgeldspel (6+): In het zakgeld spel draait het allemaal om sparen voor een nieuwe fiets. Als je € 10,- op je bankrekening hebt staan, betalen je ouders de rest. Je start met € 2,-. Om het moeilijk te maken, kom je onderweg verschillende winkels tegen waar je iets moet kopen. Het is de kunst om zo goedkoop mogelijk te kopen en zoveel mogelijk geld over te houden om te sparen. Koehandel (10-99): Tijdens dit spel worden verschillende dieren geveild. De hoogste bieder krijgt de kaart met het dier. Je moet een beetje kunnen bluffen en risico’s durven nemen. De waarde van het dier hoeft niet hetzelfde te zijn als de prijs die je er voor betaald. Aan het eind van het spel moeten alle kwartetten compleet zijn, dus er moet flink onderhandeld worden. Boodschappenspel (4-7): Spelenderwijs worden kinderen vertrouwd gemaakt met boodschappen doen. De kinderen moeten de ingrediënten van hun boodschappenlijstje zo snel mogelijk bij elkaar sparen. Doormiddel van een draaischijf wordt bepaald of de kinderen boodschappen mogen doen of bijvoorbeeld een aantal fiches krijgen.

Bronnen:
http://www.jmouders.nl/Themas/Geld-10/Doss...

Niet echt een gezelschapsspel, maar wat dacht je van een good old houten winkeltje met een "echte" kassa en plastic speelgeld?

ik denk dat je het zakgeld spel wel goed vind

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/speelgoed/jumbo-za...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100