Wat is een goed programma of spel om het alfabet te leren?

Het is voor mijn dochter van 6. Het liefst online, maar het mag ook een programma zijn. Liefst voor de PC of WII. Maar mag ook wel voor de PS3.
In het Nederlands, als jullie die weten! Maar ook Engels of Russisch zou ook wel kunnen. Ze is meertalig, maar persoonlijk vind ik dat ze wel eerst Nederlands goed moet kunnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijgaand een linkje naar een spel waar je kind van leert om de letter te herkennen met de klank er bij. Maar misschien wil je juist dat ze de letters goed leert schrijven? Dan heb je hier weer niet zo veel aan. Vraag het ook eens op school, want daar gebruiken ze vaak dezelfde online-spelletjes. Toegevoegd na 1 minuut: Op deze site vind je trouwens nog veel meer spelletjes waar je wat aan kunt hebben.

Bronnen:
http://www.digischool.nl/po/ds/dbs/groepen...
http://www2.digischool.nl/leerling/po

Mijn zoon kende op zijn derde het alfabet feilloos doordat ik het 'abcliedje' op een cd had staan. Hij zong het altijd uit volle borst mee omdat ik het elke avond afspeelde voordat we gingen lezen voor het slapen gaan. http://www.ik.be/spelletjes/zoek/alfabet+oefenen.html Ook deze is leuk! Toegevoegd na 19 minuten: http://www.digischool.nl/po/ds/dbs/groepen/1-2/12.htm Deze vind ik beter en jij waarschijnlijk ook!

http://www.tweedehands.nl/boeken/kinderboeken/4-jaar-en-ouder/abc-boek-a-is-aapje-78503300.html Ken je hem nog: A = een aapje.... Lief boekje voor het alfabet. Toegevoegd na 1 minuut: En als je het niet uit het boekje wil, scan dan de pagina's.

Tja, wat mij betreft is het allerbeste programma een OUDER (vader of moeder of om de beurt) die het voor/mee zingt, opdreunt, ieder om de beurt een letter etc etc. Dan blijft het leuk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100