Kan je op de playstation 3 de spellen van de playstation 2 nog spelen?

En als het níet kan is het dan wel de moeite waard om een 3 aan te schaffen, er zijn hier namelijk heel veel spellen voor de 2 waar dan niets meer mee gedaan wordt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afgezien van de eerste en derde 80gb versie van een aantal jaar terug, kan het momenteel niet. Sony is volgens geruchten we'll bezig om software matig emulatie aan de firmware toe te voegen, echter de ps3 heeft momenteel geen hardware meer om de ps2 specifieke decodering te doen. Alle antwoorden die hierboven zeggen ja of natuurlijk, zijn mensen die het antwoord alleen voor de punten of de lol geven. Het schijnt dat Sony ook bezig is, naast de ps1 spellen de ps2 spellen via Playstation Netwerk aan te gaan bieden. Als je niet op zoek bent naar een home cinema set of blu ray speler, kun je beter nog even je ps2 behouden. Ps1 spellen kun je overigens (geupscaled, dus grafisch vaak wat scherper) wel op je ps3 spelen. Het is hopen dat er of bij Sony iemand de knoop doorhakt om de emulatie die in de firmware schijnt te zitten te activeren of iemand uit de homebrew scene die de firmware hackt. Het blijft dus in beide gevallen (ps2 en ps3) wachten.

Ja dat kan , 100%!

Op sommige (budget) modellen van de PS3 kan je geen PS2 games spelen, op andere weer wel. Vraag het na bij de verkoper.

dat ligt echt er maar net aan welke versie van de 3 je hebt. op de eerste versie van de ps3 kon het nog wel, daarna is er snel een nieuwe versie uitgebracht en kon dat niet meer. Ik heb zelf de PS3 slim en kan mijn PS2 spellen er niet op spelen. Ik heb dus mijn PS2 nog gehouden om toch de games te kunnen spelen. kwestie van uitproberen, maar de kans is vrij klein, hoorde vrienden er ook al over klagen.

Zie de tweede rij van onder. Toegevoegd na 6 minuten: 2e hands, 225 euro: http://link.marktplaats.nl/300301980

Bronnen:
wikipedia.nl

Er werd gezegd van wel.... Echter hebben wij begin dit jaar een ps3 aangeschaft en kunnen geen enkel ps2 spel hierop spelen (35 stuks) Dit viel ons enorm tegen, met name omdat de spellen voor de ps3 gewoon nog erg duur zijn en we het graag wilden combineren. Mijn ervaring is dus: nee dat kan niet.

Ja hoor dat kan best! Veel gameplezier.

Ja dat kan maar ik zal een wii kopen zo een heb ik en die zijn veel leuker dan de playstation.

het kan NU niet, dat wil niet zeggen dat het binnen kort kan. http://www.ps3flash.nl/ dit is een flash site waar je kan kijken hoe het moet, dit is ook een zeer recente site dus als het kan zal je het hier op vinden. er staat nu heel duidelijk dan het NIET kan.

100% dat kan wel

Ja dat kan maar dan moet je niet de nieuwste ps3's kopen want die ondersteunen het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100