Welke kabel heb ik nodig om met mijn PS3 naar 3D films te kunnen kijken?

Ik heb een 3D tv en een bril ervoor, maar nog geen film dus ik heb het nog niet kunnen proberen. Heb ik een HDMI 1.3 of 1.4 kabel nodig om 3D te kunnen kijken? Ik heb nu een HDMI 1.3, maar het schijnt dat je een 1.4 nodig hebt om beter beeld te krijgen, klopt dit ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een HDMI kabel kan niet 1.3 of 1.4 zijn, die versie-nummers geven alleen het protocol aan. Er is 1 klein verschil, namelijk pin 14, die in versies kleiner dan 1.4 "reserved" is, dus niet gebruikt, en in 1.4 is het optioneel een 100 mbit ethernet link. En die is voor videosignalen dus irrelevant. Maar verkopers roepen graag dat ze de nieuwste versie hebben, en dat is in dit geval alleen maar verkooppraat. Het verschil in kabel zit hem in of ze category 1 of category 2 zijn, waarbij category 2 de snelheden biedt die voor 3D nodig zijn. Maar een category 1 kabel is op zich niet anders, maar is niet getest op die hogere snelheden. Het gaat hier dus zuiver om certificering, bij een category-2 gaat het gegarandeerd werken, bij (korte) category-1 (of niet gecertificeerde) kabels waarschijnlijk ook, maar dan niet gegarandeerd. De bron zegt "Many HDMI cables under 5 meters of length that were made before the HDMI 1.3 specification can work as Category 2 cables, but only Category 2-tested cables are guaranteed to work" Toegevoegd na 30 minuten: Voor wie het niet gelooft, zie b.v. http://community.virginmedia.com/t5/TiVo/HDMI-Cable-Version-Supplied-With-TiVo/td-p/949059 (onderaan, iemand die uit eigen ervaring spreekt) en http://forums.whirlpool.net.au/archive/1582209 (het bericht van "MichaelC") . Zo zijn er nog veel meer links te vinden :)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hdmi

Als je echt wilt weten of het beter is, dan moet je op 10cm afstand van het beeld kijken, dat doe je normaal niet dus eigenlijk zie je bijna geen verschil. Qua geluid kan er wel iets verschil inzitten.

Je hebt om HD en 3D te kunnen kijken ALTIJD hdmi 1.4 nodig. Met 1.3 heb je alleen de mogelijkheid van HD.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100