Waarom heeft mijn zoon geld van epic games gekregen?

Mijn zoon vertelde mij gisteren dat hij samen met zijn vrienden €500 heeft ontvangen op Paypal en zegt dat hij dit geld samen met zijn vrienden krijgt omdat hij een creator bij fortnite is.
Ik als ouder snap niet hoe het kan dat kinderen van 15 €500 krijgen van een spel. Is dit legaal geld en zit hier niet een addertje onder het gras? Ik als ouder ben bang dat het illegaal is. Het kan ook zijn dat ik het helemaal fout heb en dat alles gewoon kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is legaal en een vertrouwd programma van de makers van het spel zelf. Niks om je zorgen om te maken. Blijkbaar is je zoon een zogenaamde content creator op Youtube of Twitch en speelt hij Fortnite in die streams of video's. Als je dan jezelf opgeeft bij Epic (de maker van Fortnite) bij het "SUPPORT-A-CREATOR PROGRAM" krijg je elke keer als mensen in iets in de winkel van Fortnite wat kopen met "V-bucks" een klein deel van de waarde van die aankoop. https://www.epicgames.com/affiliate/en-US/overview Ik zou er eerder blij mee zijn dat je zoon geld verdient, ipv het enkel uitgeeft aan skins en dansjes op Fortnite. Enige is dat hij geen 18 is en dus zowel bij Paypal als bij het programma onterecht heeft geclaimd dat hij 18 is. Dat zou hoogstens betekenen dat Epic het account opzegt mochten ze daar ooit achter komen (maar daar ze zullen ze niet echt achteraan gaan).

goede mensen kunnen met Fortnite geldprijzen verdienen, tevens kun je ook een code instellen in de item shop (waarin je dingen kan kopen) en dan krijg je telkens een deel van vbucks wat die persoon aangeschaft heeft. Maar ik denk dat hij voor geldprijzen heeft meegespeeld zonder toestemming

uw zoon heeft meer dan 1000 volgers op een groot sociaal platform dan kan je bij epic games een support-a-creator code aan vragen als mensen die dan in game gebruiken als ze iets kopen krijgt hij 20% van de aankoop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100