Waarom is het niet mogelijk om Battlefield 3 of 4 in de nederlandse taal te krijgen?

Battlefield 3 of 4 is een spel dat wereldwijd gespeeld wordt. Volgens mij is Nederland zeker een belangrijk afzetgebied als het gaat om videospelen. Als je het spel gaat instaleren moet je keuze maken uit de taal die je graag wilt hebben, maar daar is geen nederlands bij. Zo moeilijk moet het toch niet zijn om alles ook naar het nederlands te vertalen. Persoonlijk heb ik geen problemen met engels, duits of italiaans, maar uiteindelijk heb je alles toch het liefste in je eigen taal. Wat kan de reden zijn dat de nederlandse taal niet instelbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wij Nederlanders zijn over het algemeen goed in Engels. De makers van Battlefield hebben een veel hogere prioriteit om het spel naar het Frans te vertalen omdat de gemiddelde fransman geen woord over de grens spreekt. Omdat wij Nederlanders ons goed kunnen redden binnen Engels is het misschien zelfs niet rendabel om alles te vertalen. Tevens vinden veel mensen het ook 'cooler' dat alles in het Engels is. Je mag het een beetje vergelijken met dat je liever een film kijkt met Nederlandse ondertiteling dan met Nederlandse na-synchronisatie.

Ik zelf vind ook dat als bijv. Iets op nederlands staat, dat het dan 'nepper' lijkt sindsdien Installeer ik games gewoon op Engels, dus de vraag is dan ook? Heb jij er veel last van? En natuurlijk je leeftijd, de leeftijds gren van de meeste games is 16-18, daar word dus van verwacht dat ze een handjevol engels kunnen lezen... Ik ken jouw situatie en leeftijd niet, maar ik denk eigenlijk dat het niet zo'n heel groot probleem is..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100