Hoe spellen spelen op laptop zonder Cd-rom poort?

Hallo, ik heb een laptop. Alleen toen ik hem kocht kwam ik erachter dat er geen cd-rom poort inzit. Ik wil de spellen wel spelen op mijn laptop. Het gaat om de sims 2 en een aantal uitbreidingen. Kan iemand mij hiermee helpen? En graag stapje voor stapje uitleg wat ik snap heel weinig van dit soort dingen, Groetjes!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om de andere antwoorden te combineren: Optie 1: externe dvd drive Optie 2: image trekken van de DVD en die gebruiken ------ Voordeel optie 1: gemak! Nadeel optie 1: kosten (al vallen die best mee) ------ Voordelen optie 2: geen kosten, en snellere laadtijden van je spel (een harde schijf is veeeel sneller dan een DVD-speler) Nadeel optie 2: het vereist een klein beetje kennis en werk, en bovendien zijn veel spellen beveiligd zodanig dat het niet automatisch gaat werken bij het trekken van een image, dan heb je zgn. "cracks" nodig om de "kopieerbeveiliging" te omzeilen. Dat is niet illegaal als je gewoon de legale DVD's van het spel hebt, maar bij sommige spellen en cracks werkt het niet optimaal waardoor je problemen kunt ervaren tijdens het spelen. ------ Al met al zou ik toch gaan voor de optie van een externe DVD drive, al was het alleen maar omdat je dan meteen helemaal klaar bent. En voor die drie à vier tientjes... http://www.mycom.nl/Product/Optical-Externe-DVD-Brander/Samsung-DVR-DL-8X,USB20/292613?utm_source=tweakers&utm_medium=cpc&utm_campaign=tweakersclick Plus dan heb je ook meteen een burner, en kun je elk ander spel doen dat je wilt, gewoon makkelijk in gebruik en bekend (ik bedoel 'familiar') en verder niets aan de hand. Je SIMS + expansions alléén al kosten op zich al veel meer dan die hele DVD drive :) Je kunt je er ook ernstig in gaan verdiepen hoe rippen van game DVD's, cracken met no-CD cracks en mounten in Daemon en zo werkt, maar daar zijn vele manieren voor en veel zaken die mis kunnen gaan en dan weer frustraties opleveren... Als je dat niet specifiek leuk vindt om mee te puzzelen maar gewoon normaal simpel lekker je game wilt spelen zou ik daar niet aan gaan beginnen. Als je dat wel leuk vindt zou ik eens gaan googlen op "rip mount DVD" of zo... www.isodisk.com geeft een heerlijke lichtgewicht (en gratis) tool om mee te spelen trouwens.

Je zult een externe Cd-rom poort moeten kopen, deze vervolgens met een USB-kabel verbinden aan je pc en spelen maar. in het vervolg eerst even kijken wat je koopt ;) externe Cd-rom poorten zijn verkrijgbaar bij bijna elke elektronicazaak (BCC, Mediamarkt etc.) en op de volgende website kan je ze bestellen: http://www.beslist.nl/products/elektronica/elek_cd-spelers/r/externe+cd+rom+speler/

je hebt ze ook extern. kan je gewoon kopen bij de winkel (dixons, mediamarkt ect)

Als je een andere of oude oc hebt, dan kun je daar de cd wel backuppen als ISO. Die kun je dan met een USB stick overzetten naar je laptop. Met Daemontools kun je deze ISO bestanden afspelen in een virtuele speler.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100