Oud computerspelletje...wie o wie weet welke?

Hallo allemaal,

Al jaren zoek ik een bepaald computerspel die ik vroeger op de pc speelde bij een vriendin.
Het was in 1993-1995. Haar (vaders) computer was toen echt een van de betere. (Sorry, weet niet precies welke, 386 of 486 denk ik?). Ik zoek er al jaren naar (google en fora hahaha), maar niemand zoekt hetzelfde ;-). Kenmerken van het spelletje:
· PC game
· 2d spel, met zicht van bovenaf (recht!)
· het is een puzzel game met 8 X 8 kamers, die tezamen een doolhof vormen, je moet alle kamers ‘behandeld’ hebben anders kun je het spel niet uitspelen/winnen.
· Je bent een blokje (a la pac man) en elke kamer bevat blokjes met verschillende kleuren. De kleur bepaalt wat je met het blokje kan doen: opeten, wegduwen enz.
· Naast het duwen/eten van gekleurde blokjes kun je bepaalde dingen verzamelen/gebruiken, uit mijn hoofd sowieso zuurstof en ‘bom’?
· Grote gok, maar kan van apogee zijn? (of heb daar te veel spelletjes van gespeeld dat het nu abusievelijk in mijn hoofd blijft hangen ;-)).

Iemand een idee??

Groetjes Tanja

Toegevoegd na 7 uur:
Dank jullie wel voor de reacties, maar supaplex is het niet ;-). Supaplex is in levels, en het spel dat ik bedoel is echt 8x8 kamers, je kunt van de ene naar de andere door deuren, en je moet ze allemaal gehad hebben voor je klaar bent. Verder hebben de blokjes meerdere kleuren, en als je ze opeet wordt de achtergrond zwart. Zo kun je goed zien welke kamer je al gehad hebt. Volgens mij moest je in al die kamers een bepaald ding zoeken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou "BoxMan"wel eens kunne zijn, of iets in die richting. Toegevoegd na 3 minuten: Het spel wordt ook wel "Sokoban"genoemd.

Is het misschien supaplex?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100