Vroeger had je die dichtklapbare 'computerspelletjes' op batterijen. We hadden er twee. Een heette Donkey Kong. Is die nog ergens te spelen?

Over oude spelletjes gesproken (nav eerdere vraagsteller). Ik heb al gezocht in de AppStore voor iPhone, maar nog niemand lijkt'm daarvoor gemaakt te hebben. En de andere weet ik de naam niet meer van. Het was zoiets als Load Runner (voor de toenmalige Mac) en Lemmings... En dat Donkey Kong had er ook wel wat van weg. Maar de naam van dat spelletje...?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een remake van de originele Donkey Kong is te downloaden voor windows, en dus nog te spelen. Dit is de donkey kong zoals deze vroeger was (vanaf 1981!) http://www.retro-games.nl/Donkey-Kong_282.html Voor de Iphone hebben ze hem ook gemaakt in 2009 volgens dit bericht : http://www.mushroomkingdom.nl/idonkeykong-donkey-kong-op-je-iphone Maar of deze nog te krijgen is kan ik je niet vertellen, heb geen iphone. Met het andere spel dat je zoekt kan ik je niet helpen denk ik, er zijn heel veel oude spellen die lijken op loderunner, lemmings en donkey kong :-) Op deze site kan je een hoop oude spellen vinden, en spelen.Als voorbeeld heb ik loderunner genomen. http://nintendo8.com/game/244/lode_runner/

Bronnen:
http://nintendo8.com/game/244/lode_runner/
http://www.retro-games.nl/Donkey-Kong_282.html

Op onderstaande site kun je er heel veel spelen! http://www.pica-pic.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100