Bestaan er first person shooter spellen waarbij de ballistiek echt realistisch is (zie toelichting)?

Het is me bekend dat er een aantal spellen is waarbij de projectielen aan virtuele zwaartekracht onderhevig zijn.

Wat ik me afvraag is zijn er ook spellen waarbij de gesimuleerde ballistiek rekening houdt met hoe hoog of laag het doel is ten opzichte van de schutter, omdat dit in het echt namelijk verschil maakt.

Dan vraag ik me tevens af of er spellen zijn waarbij de wind, alsmede luchtweerstand een rol speelt bij de ballistiek van vuurwapens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sniper Elite is 3rd Person (dus achter het game character). Het loeren door je scope is echter 1st Person (als ik het helemaal goed begrepen heb. Je moet iig rekening houden met zwaartekracht en de 'reistijd' van het projectiel naar het doelwit. Ook moet je bijvoorbeeld het geluid van je schot zien te maskeren (dus schieten als er een bom ontploft ofzo). Zie bron voor een demo. Het is trouwens wel een redelijk oud spel, dus de graphics zullen wat tegenvallen :P

Bronnen:
http://www.gamershell.com/news_28377.html

Is Crisis niet zo'n spel waar de zwaartekracht e.d. vrij goed gesimuleerd zijn? :) Ik kan er volkomen naast zitten hoor, maar ik dacht dat het dat spel was waarvan ik dat had gehoord. :)

Operation flashpoint: Dragon rising... zou je kunnen proberen ik begreep dat deze shooter juist realistisch is in waar jij naar op zoek bent mischien het proberen waard...

sniper elite kan je kopen bij steam voor een prikkie

Bronnen:
http://store.steampowered.com/app/3700/

Het meest recente spel waarin dit voorkomt is volgens mij Battlefield bad company 2 voor de PC xbox360 en ps3. Luchtweerstand en wind spelen als enige geen rol in dit spel. De rest komt voor bij alle projectielen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100