Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

In... Uit... In... Uit...

Eigenlijk heel normaal. Wat natuurlijk heel belangrijk is (ook bij QiGong en TaiChi) is dat je zonder kracht ademt. Alles zo ontspannen mogelijk.

Er zijn diverse ademhalingstechnieken en is specifiek afhankelijk als je een bepaalde meditatie beoefend.

In de basis is het goed om naar je buik te ademen. Hierbij worden de longen getraind en gestimuleerd om zich volledig te vullen.

Uiteindelijk, als je zeer gevorderd bent, dan zal je ademen op de Chi. Net zoals nu doe je de ademhaling automatisch. Maar op de Chi is het alsof je ademhaling drijft op iets. Met lange pauzes tussen de in en uit.
Soms zijn die pauzes zolang dat het lijkt alsof je gestopt bent met ademhalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Heel rustig en relaxt ademhalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je neem tonder het mediteren veel diepere teugen lucht en verbeterd daarmee de ademhaling met 17%, zo voel je je dan ook stukken beter.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het ideaal is natuurlijke ademhaling, zonder bewust te sturen. Maar heel veel mensen hebben zichzelf een wat krampachtige, oppervlakkige manier van ademhalen aangeleerd, dan kan (tijdelijk) de ademhaling wel sturen uitkomst bieden.

Wat goed werkt, is om bewust helemaal uit te ademen. Adem uit met je buik (je middenrif). Je lichaam reageert dan vanzelf met een reflex om in te ademen met de buik en niet (alleen) met de borst, die inademing kun je dan vanzelf laten komen. Dus niet 'halen', dan wordt het geforceerd. Dan een kleine pauze, van één of twee seconden, en weer uitademen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Die pauzes kunnen zelf veel langer duren dan een of twee seconden, en op die pauze momenten ervaar ik totale rust.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding