Waar liggen de Profeten Begraven en of enkelen van hen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Moskee van de Profeet of de Masjid an-Nabawi (Arabisch: المسجد النبوي) is een moskee in de Arabische stad Medina. Omdat de moskee het graf van MOHAMMED herbergt, wordt het door de moslims beschouwd als een van de belangrijkste plaatsen in de Islam. De moskee is na Al-Masjid al-Haram in Mekka de grootste moskee ter wereld.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Moskee_van_d...

Joseph Smit de grondlegger en profeet van het Mormonisme ligt begraven in de familiebegraafplaats "Smith" in Nauvoo, Illinois. https://en.wikipedia.org/wiki/Smith_Family_Cemetery === Ellen G. White, profeet van de Zevendedagsadventisten ligt hier: Oak Hill Cemetery Battle Creek, Calhoun County, Michigan, USA === Voor veel andere religies zeker de oudere zou ik persoonlijk geen begraafplaatsen aan durven geven, immers deze hebben vaak meer met kerkelijk aangehouden traditie te maken dan met werkelijke bergraafplaatsen van personen die wel of niet werkelijk bestaan hebben. Je zou dan een andere vraag/antwoordcombi krijgen iets als: Waar liggen volgens (christelijke/islamitische/joodse) traditie profeten begraven?

Toegevoegd op 28 juli 2020 10:02: tekst
Bronnen:
https://www.kerkvanjezuschristus.org/Het%2...
https://en.wikipedia.org/wiki/Prophet#Adventism
https://www.findagrave.com/memorial/4483/e...

In de eerste plaats is de term Profeet een ruim begrip in Abrahamitische religies. Bij het Jodendom is bijvoorbeeld Mozes de grootste profeet. Bij het Christendom is Mozes een Profeet. En in de Islam is Mozes Profeet en boodschapper. De meeste profeten zijn begraven in de grootste begraafplaats ter wereld in Najaf, Irak: Wadi Al-Salaam. Meer dan 70.000 profeten naast 5 miljoen andere stervelingen. Noah en Adam (volgens de Islam de eerste profeet) schijnen er ook begraven te zijn. Volgens het Jodendom liggen Adam (en Eva) echter begraven in de Grot van de Patriarchen in Hebron Israel. De laatste Profeet, Mohammed volgens de Islam, ligt begraven in Mekka. Zie laatste link voor de vermoedelijke begraafplaatsen van de meeste profeten (en andere belangrijke figuren van de Abrahamitische religies), maar van bijvoorbeeld Noah zijn er maar liefst 6 tombes in verschillende landen die allen claimen dat het zijn laatste rustplaats is.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Abrahamitisc...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Profeten_van...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_buri...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100