Hoe kan ik nu het gevoel in mijn keel hebben als toen mijn amandelen geknipt waren?

Ik was heel jong toen mijn amandelen geknipt zijn. Dat was een traumatische ervaring, en ik herinner me nog de theemuts die ik over me hoofd kreeg om me te verdoven. Ook de geur en het effect in mijn keel.

Dat gevoel heb ik nu ook weer, inclusief een keel die dicht wil gaan zitten, die geur en die herinnering?

Hoe kan dat zo plotseling en kan het een betekenis hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk ben je 'rijp' om deze nare ervaring te gaan verwerken. Je onderbewustzijn bewaard, ervaringen die té heftig zijn, in jouw onderbewustzijn, net zo lang totdat jij sterk genoeg bent om het aan te kunnen. Door een héél klein detail kun je herinnerd worden aan het 'gevoel' van toen. Net zo je aangeeft, de geur, de theemuts.......... Je hoeft dan maar iéts te zien, te voelen wat de herinnering aanwakkert en je wordt overvallen door de gevoelens die jij toen had tijdens deze traumatische ervaring. Je geest is nu rijp om het verwerkingsproces, de herbeleving aan te kunnen. Zo probeer te herleven, en te herleven, net zo lang tot dat jij er rust in kan vinden, door bijvoorbeeld het kind van toen, te troosten, een geborgen gevoel te geven. Het heeft zich 'toen' niet veilig gevoeld en wanneer de herinnering er mag zijn, nog steeds niet. Erg belangrijk om terug te gaan en met je 'kleine ik' te praten, het te overspoelen met liefde en het zich veilig laten voelen. Op deze manier kun je het kind in jezelf helen bij deze traumatische ervaring. Het heeft jou nu nodig om geheeld te worden en jij bent de enige die het kindje kan helen. Ga terug naar de ervaring en troost het kind oneindig, vertel het dat het nu veilig is! Overspoel het met jouw liefde! Succes!

Je hersenen slaan alles op. Vooral traumatische herinneringen worden goed bewaard. Wanneer je dan in een soortgelijke situatie (beleving) komt, dan herbeleef je het moment van toen even. In feite refereren je hersenen aan de beleving van toen.

Wat onprettig dat je dit nu allemaal weer moet doormaken. Waarschijnlijk is iets gebeurd wat deze herinnering weer bij je oproept, een geur (de geur die ze vroeger gebruikten als verdoving was heel kenmerkend), keelpijn of iets anders wat bij jou een trigger is naar de situatie. Dit kan ervoor zorgen dat ook de andere elementen van de situatie weer aan de oppervlakte komen en dat je dit opnieuw beleefd. Zeker omdat het voor jou blijkbaar een heel nare situatie is geweest is het vervelend dat je er nu weer aan herinnert wordt. Dit is iets wat veel mensen overkomt, vaak zijn het prettige situaties die opgeroepen worden maar soms, in jouw geval, ook onprettige. Je kunt door je dit te realiseren, proberen om de situatie voor jezelf af te sluiten, te denken dat dit lang geleden is gebeurd, vaststellen dat het een nare ervaring is geweest, maar dat het nu voorbij is. Wanneer dit niet lukt is het niet raar om hiermee naar de huisarts te gaan, vaak helpt het al om erover te praten en dat vastgesteld wordt dat er nu niets aan de hand is. Veel succes!

Onbeschrijfelijke traumatische ervaring. Ik was 12 jaar en ik voelde mij zo onmogelijk vernederd toen ik op de gang lag bij te komen. Als je het niet kent, dan kun je ook niet weten hoe erg dat is geweest. Pure kindermishandeling. Het verbaast mij niet, dat dat hele gebeuren later weer bovenkomt. Als het je blijft achtervolgend, dan moet je echt hulp zoeken. Je bent vast niet de enige. Post traumatisch stress syndroom heet het geloof ik. Ik ben nu 70 en het breekt mij nog onregelmatig op.

Ik geloof best dat dat een traumatische ervaring was om als kind een theemuts over je hoofd te krijgen, en het gevoel afgesloten en opgesloten te zijn. Juist deze ervaring en dit gevoel wordt nu weer gebruikt door het universum om jou iets duidelijk te maken. Waarschijnlijk is het een ervaring die je (instinctief) wegdrukt, en daarom steeds weer op je bordje gepresenteerd wordt, door middel van deze ervaring. Er is iets in je leven wat de aandacht vraagt, en wat er staat te wachten, klaar om door jou beleefd te worden.

Je spreekt zelf al over een traumatische ervaring, nog steeds is er een restant van angst bij je aanwezig, ook al is het al zo lang geleden. Je hebt het keurig weggestopt, maar het was er nog steeds, zo gaat dat met veel traumatische ervaringen in onze jeugd, je moet flink zijn en sterk, laten zien dat je een flinke vent bent, dus verwerk je het niet voldoende en wordt het tijdelijk opgeborgen voor later. Dit later is nu aangebroken en je geheugen laat je het weer even opnieuw beleven hoe het toen was, het is nu opnieuw aan jou, wat er mee te doen, dat is de betekenis van deze ervaring.

Het heeft, zoals anderen ook schreven, vaak te maken met een trigger (iets dat je aan die situatie doet denken) wat maakt dat je dit weer ervaart. Beklemmend gevoel in je keelstreek kan ook te maken hebben dat je iets gelezen hebt, of ergens aan zat te denken, waarover jij je moeilijk kunt uiten. Expressie staat in relatie met je keel(chakra). Soms ben je daar ook niet bewust van wat nu precies vlak voor een dergelijke trigger speelde. Je onbewuste heeft op dat moment wel die ervaring opgeroepen en dat komt omdat iets (heel subtiels) jou daar aan herinnerde. Dat kan helemaal onbewust gebeuren maar wel uiteindelijk heel echt worden ervaren. Als je dit vaker hebt, is het goed om dat trauma van toen alsnog te verwerken. Dan heb je er in de toekomst geen last meer van. Dat kun je doen door bijvoorbeeld de mensen die daar mee te maken hebben gehad (je ouders, de arts, degene die die muts opdeed etc) als een filmpje terug te halen in die situatie van toen jouw amandelen werden geknipt en deze mensen vergeven om wat zij jou toen (niet bedoelt) hebben aangedaan. Meestal is het goed om ook jezelf hierin mee te nemen bij een vergeving. Je neemt jezelf vaak onbewust ook kwalijk dat je een dergelijke situatie hebt meegemaakt.

Bronnen:
www.ennovyco.nl