Als spirituele gidsen de toekomst kunnen voorspellen, weet een medium of paragnost die in contact staat met een gids wanneer hij dan zal sterven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaat geen toekomst wat vastligt. Door menselijke actie, denk aan de vrije wil, kan de toekomst zo weer veranderen. Dus kan een medium nooit precies de toekomst voorspellen, omdat door menselijk ingrijpen dit drastisch kan gaan veranderen. Ook je eigen dood zul je kunnen beinvloeden, door je levensstijl. Als je besluit om veel alcohol te gaan drinken, zal je leven aanmerkelijk in korten.

Ja, dat komt voor. Zowel de eigen dood, als van een ander. Het is niet zo dat als je een medium bent, je ook automatisch van alles weet, zoals je eigen sterfdatum etc... Het ene medium is ook het ander niet. Heb je wel eens twee zangeressen (hetzelfde talent) hetzelfde stemgeluid zien produceren? Zo werkt het ook met het talent dat je het 'mediumschap' zou kunnen noemen. Ik heb nog geen twee mediums op exact dezelfde wijze aan het werk gezien. Dat maakt het toch weer heel persoonlijk. Lottogetallen e.d. dat is onmogelijk te voorspellen. Die ballen vallen gewoon, daar is niets voorspelbaars aan. Overigens; een medium die voorspelt dat je hoop moet houden, want dit of dat, zou ik ook direct afwijzen. Een medium die hoop geeft, in plaats van afneemt, is niet bezig met zijn werk, die is vriendjes aan het maken.

Er is geen toekomst, er is alleen het nu. ;-) Maar goed, even niet filosofisch: Iedereen kan de toekomst voorspellen. Of je voorspelling uitkomt is een 2e, maar staat verder volledig los van vooruit in de tijd kunnen kijken en heeft meer te maken met kansberekening, mensenkennis en een mespuntje misleiding als nodig. Eventuele bullshit naar smaak toevoegen...