wat is een makkelijke vertaling van de Koran?

ik wil verschillende religieuze boeken lezen, de Talmud en Bijbel heb ik al gelezen. Weet iemand een Nederlandse vertaling van de Koran ( in makkelijke Nederlandse taal)(liever een makkelijke vertaling die niet 100% klopt dan een lastigere vertaling die wel helemaal klopt)

Weet jij het antwoord?

/2500

Kader Abdolah De koran ISBN nummer is 9789044509137 De auteur wil de Koran toegankelijk maken voor een Nederlandstalig publiek. Hij stelt dat je de Koran niet kunt begrijpen, als je niet het leven van Mohammed kent. Daarom voegt hij aan zijn vertaling van de Koran een afzonderlijk deel toe, een novelle met het levensverhaal van Mohammed ('De boodschapper')*. Hij verandert ook de volgorde van de Koran, die is ingedeeld in soera's (de langste eerst, de kortste het laatst). In plaats van deze indeling volgt hij een chronologische: de oudste soera komt het eerst. Jammer dat er geen vergelijkingstabel van de indeling bij Kader Abdolah en de normale indeling in soera's is opgenomen. De vertaling is zeer vrij, eerder een bewerking. Korte inleidingen zijn toegevoegd.

1 - Zoek op Ayat - Al Quran "Play store" 2 - Download het en open het 3 - Kies Engels taal 4 - Op de menu vindt u tafaser en translations 5 - Kies translations en dan Dutch taal . Kijk : https://www.4shared.com/video/pOFwE0zagm/mobizen_20180612_070216.html

Bronnen:
https://play.google.com/store/apps/details...
https://quran.ksu.edu.sa/m.php?l=en#aya=1_1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100