Welke steen is goed bij stress en depressie?

Vraag dit voor n vriendin die nogal depri is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bergkristal: Geeft zelfvertrouwen en nieuwe energie. Werkt reinigend na ziekte. Helpt tegen rugpijn, menstruatiestoornis, depressie en overgangsklachten.Zeer geschikt om evenwicht te herstellen. Versterkt de energie van de andere stenen wanneer deze in combinatie gedragen worden.

Bergkristal met Rozekwarts! bergkristal zuivert en rozekwarts laat je je liefde in je hart weer voelen. Maar veel belangrijker is dat je vriendin naar een goede winkel hier voor gaat, daar kan zij een steen zelf voelen en wanneer het goed voelt voor haar, zal het goed zijn! Succes en beterschap voor je vriendin, hoop dat het snel beter zal gaan want een depressie is heel erg naar.

Volgens deze site de Lapis Lazuli, persoonlijk denk ik dat elke kiezelsteen hetzelfde effect heeft als deze steen, geen dus. Maar als je erin gelooft helpt het misschien , hoop het voor je vriendin Lapis Lazuli: Deze steen is een vriendschapssteen, versterkt de liefde en geeft zelfvertrouwen. Helpt tegen depressie, epilepsie, te hoge bloeddruk, eczeem, nevositeit, nagelbijten, slaapstoornissen. Sterkt de intuïtie.

Bronnen:
http://www.paracentrumderoos.com/edelstenen.html

Een molensteen..... Onzin natuurlijk ; als je een ECHTE klinische depressie hebt, moet je daarvoor onder behandeling en de juiste medicijnen krijgen, en als je gewoon een beetje down bent : that's life ; er komt vanzelf weer een 'upje'. Stenen dragen er in elk geval op geen enkele wijze toe bij, tenzij je er heel sterk in gelooft zodat het placebo-effect in werking kan treden, en dan maakt het geen ene moer uit welke steen je om je nek hangt. Zolang je maar dénkt dat het de juiste is. De boekjes en lijstjes welke steen waarvoor is, spreken elkaar helaas nog wel eens tegen.

Barnsteen: Bij zware vermoeidheid, ernstige depressies en zelfs fobiën, is barnsteen de beste steen. Hij helpt om moed en levensvreugde weer terug te krijgen en angst te overwinnen. of Bergkristal verdrijft depressies, angsten, evenwichtsstoornissen (samen met tourmalijn), reinigt (bvb na ziekte), geeft energie en bevordert helder denken. of Zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant. Daarnaast stimuleert zonnesteen het zelfgenezend vermogen van het lichaam Op de sites kun je ook nog meer ideeën vinden.

Bronnen:
http://edelsteen.jouwpagina.nl/
http://www.aroma-atelier.be/edelstenen.htm

Beton, daar kun je heel goed met je hoofd tegenaan slaan als je gestressd of depressief bent. En dat biedt soms behoorlijke verlichting. En verder: anything goes. Alles waar jouw vriendin maar in wil geloven kan haar helpen. Als ik jou was, zou ik naar de Intertoys gaan en daar zo'n mooie MiYu-hanger met een setje geluksstenen kopen. Dan kan ze kiezen welke steen haar die dag sterk mag maken. (Tais, ik kom de commissie nog wel ophalen!)

Een puinsteen. Die reinigt....

De steen waar God onder ligt. (God als symbool voor het bewustzijn!) Bewustzijn is het beste medicijn tegen alle vormen van zelfontzegging! Laat haar een boek lezen van eckhart tolle of laat haar naar utube kijken naar papaji, of gangaji. Ze kan ook een cursus in wonderen doen. Mocht dit allemaal niet helemaal bij haar interesse passen, stuur haar dan door naar een psycholoog. Veel mensen komen een stuk 'helderder van geest' bij een psycholoog vandaan. Vervolgens moet ze er natuurlijk zelf voor gaan! (ps: depressie is een houding, geen gemoedstoestand!)

Amethist of bergkristal.

In het algemeen zou ik zeggen: een steen waar je vriendin een goed gevoel bij heeft, waar ze blij van wordt en dat is voor iedereen weer anders. Voor je naar stenen of wat voor middelen dan ook grijpt is het natuurlijk wel van belang te kijken naar de reden waarom je vriendin zo depressief is. Als er niets aan de oorzaak wordt gedaan zijn alle andere middelen slechts lapmiddelen en komt de depressie keihard terug. Raad haar aan veel naar buiten te gaan, veel activiteiten te ondernemen, dát is een goede manier om een depressie te overwinnen. Als een steen of iets anders mede helpt is er niets op tegen. Mocht de depressie langer dan 6 weken duren dan moet ze echt naar de huisarts en heeft ze misschien wat therapie en/of een antidepressivum nodig. Tovermiddelen bestaan niet. Ik wens je vriendin veel sterkte!

Al hang je een hele rits stenen om je heen...de oorzaak..wat haar depressief maakt...die moet weg gehaald worden. Ligt de oorzaak in het verleden? Of in de toekomst...ziet ze ergens tegenop? Zijn het bepaalde mensen die over haar heersen? Of haar dwingen tot iets wat zij niet wil? Is ze nog wel gelukkig met haar relatie? Of met haar werk? Word ze gediscrimineerd? Probeer erachter te komen...wanneer ze depressief wordt. In de avond...ochtend...op welke dagen...wat ze ervoor heeft gegeten? Slikt ze medicijnen? Kan het daar niet van komen? Of mis je een stofje in je hoofd...dat kan ook nog.. Waardoor je depressief bent. Heb je dit al heel je leven? Zoniet...wanneer begon het? Probeer daar een beetje achter te komen..bij haar. Wie weet ...wat voor goeds het nog doet. Heel veel sterkte voor jou en haar.

ik vraag me dan af wat de werkzaamheid van zo'n steen eigenlijk is....kan me niet voorstellen dat een steen een depressie weg kan vagen...denk dat dat tussen de oren zit.. beste voor je vriendin is leuke dingen gaan doen met haar, afleiding zoeken op een positieve manier! sterkte ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100