als er echt zoiets bestaat als paragnosten en mediums, waarom worden zij dan niet gebruikt bij politie onderzoeken?. Dit kan misschien levens redden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je stelt de vraag goed. Want inderdaad, ALS paragnosten en mediums echt iets zouden kunnen, al was het maar een klein beetje, dan zouden ze worden ingezet bij politieonderzoeken. Paragnosten en mediums kunnen echter niets. Althans, niets dat een redelijke rechercheur niet minstens even goed zou kunnen. Dat is de reden dat paragnosten en mediums niet worden ingezet: het zijn leuke woorden, maar de inhoud ontbreekt. Ze kunnen hun claims (en de naam van hun "beroep") niet waarmaken.  

In de paranormale wereld is het mogelijk levens te redden. Maar het is de maatschappij zelf, die er niets mee kan. En voor dat die zo ver zijn, zijn we wel 50 jaar verder. Om ze in te schakelen bij politie onderzoeken, is en blijft lastig, omdat het vaak zaken zijn die al zijn gebeurd en niet nog moeten gebeuren. Op ander gebied zijn er wel degelijk resultaten, maar dat is vaker op het gebied van healing, maar daar gaat de vraag niet over.

Prof. Tenhaeff was een Nederlandse bijzonder hoogleraar parapsychologie aan de Universiteit van Utrecht van 1953 tot 1978. Hij heeft in die periode onderzoek gedaan naar het bestaan en de werking van Paragnosten en daarover veelvuldig gepubliceerd. Hij heeft daarbij aangetoond dat het verschijnsel paranormale waarneming inderdaad bestaat, maar in de praktijk bleken veel paranormale waarnemingen hoewel correct, het politioneel onderzoek vaak niet verder te brengen. Kortom, inschakelen van paragnosten was arbeidsintensief en leverde veelal niet het gewenste resultaat en heeft het dus niet gehaald als methode.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Tenhaeff