Heb je in Nederland zogenaamde retraite plaatsen/oorden met een spirituele achtergrond?

Ik bedoel dus zoiets als kloosters en dergelijke. In Friesland had je geloof ik zo'n stoepa van boeddhistische monniken waar je tot rust kon komen.
Wie heeft hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kloosters zat http://retraite.startpagina.nl/

Ja hoor die zijn er genoeg... Het klooster in Achel daar ging ik heel vaak heen voor retraite... Of dat vandaag nog zo is weet ik niet, dan moet je even informeren... Heel fijn, die 5 dagelijkse gezangen en de lange kloostergangen, heel rustgevend en aan te raden als je dat nog nooit gedaan hebt.. In tegelen is ook een trappisten- klooster die dat doet...

Toevallig ga ik deze zomer naar een zangcursus in een Benedictijner klooster. Ik ga daar niet om aan het leven van de Benedictijnen deel te nemen, maar het wordt daar wel aangeboden. Er zijn meerdere kloosters waar dat kan.

In Werkoven (bij Utrecht) is een voormalig klooster, dat tegenwoordig als conferentiecentrum gebruikt wordt. Het heet Samaya. Daar vinden regelmatig retraites plaats, onder andere door stichting Eigenwijze, die spirituele activiteiten voor jongeren organiseert. Er zijn ook andere retraites daar, door wie die worden georganiseerd en vanuit wat voor achtergrond weet ik niet.

Bronnen:
www.eigenwijze.org
www.samaya.nl

Ja, ik ben hier geweest en het beviel fantastisch. Je hoeft nergens aan mee te doen als je niet wilt. www.leonardushoeve.nl