Is pendelen gevaarlijk?

Ik had hiernet een pendel gebruikt van een vriendin om dat ens uit te proberen en ik ging er meer over opzoeken en ik las ook iets dat dat negatieve geesten kan aantrekken dus ben behoorlijk in paniek..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ben je zelf een sterke persoonlijkheid en nergens bang voor, dan kan pendelen totaal geen kwaad. Bij pendelen krijg je meestal antwoorden uit je eigen onderbewustzijn. Maar ik lees dat je al behoorlijk in paniek bent, je maakt je eigen helemaal gek en dan is pendelen zeker wel gevaarlijk. het kan je veel onrust geven en vreemde gedachten. Je kunt slaapproblemen krijgen, nachtmerries, concentratieproblemen, spanningshoofdpijn enz. Maar dit alles doe je geheel zelf. Voor jouw is pendelen , een onschuldig spelletje, maar je bent het zelf, die niet tegen spanningen kan. Je kunt zelfs last krijgen met negatieve geesten, maar die creeër je ook zelf. Ondeskundig bezig zijn met spirituele zaken, kennen echter wel degelijk gevaren, vooral bij glaasje draaien gaat het nog wel eens mis.

Nee, pendelen is niet gevaarlijk. Als je met pendelen bedoelt: het beantwoorden van (levens)vragen met behulp van een pendel, een vaak druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp aan een draad of kettinkje. Wat je doet is: je stelt een vraag en laat dat ding aan een kettinkje het antwoord geven. Dat gebeurt door zogenoemde "energieën" te detecteren en die moeten dan een antwoord geven. Die "energieën" kun jij geesten noemen. Maar er is geen enkele wetenschappelijk verklaring voor die energieen en ook niet voor geesten. De al dan niet "geesten", positieve of negatieve, trekken zich niks aan van een ding aan een touwtje. Een mogelijke verklaring voor "de werking" van een pendel, zou het onderbewustzijn betreffen, die door middel van onwillekeurige spierbewegingen de pendel op een bepaalde manier laat bewegen. De pendel - of beter gezegd - de handen, de vingers, zouden dan reageren op de gedachte of vraag die men op dat moment heeft. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pendelen_(parapsychologie)

Pendelen is iets spiritueels waar je wel of niet in gelooft. Wij hebben thuis een ook een pendel en gebruiken deze soms wel eens voor de lol. Ik heb in al die jaren nog nooit last gehad van negatieve geesten, dus wees niet bang.

Welnee. Een pendel stuur je uiteindelijk zelf aan; als het goed is geef je onbewust zelf antwoord op de vraag, vanuit een diepere laag van je bewustzijn. Daar is niets mysterieus aan. Als je uitgaat van het bestaan van geesten in het algemeen en negatieve geesten in het bijzonder, zouden ze zich er hooguit mee gaan bemoeien als ze zich bedreigd voelen of iets dergelijks. Maar daarvoor lijkt me hier geen reden te zijn. Ik zou me geen zorgen maken en lekker doorgaan, als je het idee hebt dat je er baat bij hebt.

Nee : pendelen is helemaal niet gevaarlijk . Jou onderbewustzijn stuurt signaaltjes door via jou spieren naar de pendel . Maar het moeilijkste van pendelen is als je een vraag stelt aan de pendel maar dat je niet aan het antwoord denkt wat je graag wilt zien . En een pendel geeft zelf wel aan met een beweging dat hij niet wil antwoorden . Maar om een beetje te kunnen pendelen is ontzettend veel oefening nodig .

De bewegingen bij het pendelen worden veroorzaakt door het ideomotorisch effect. Hetzelfde als de bewegingen bij het wichelroede lopen en ouija bord ( glaasje draaien). Hier is niets spiritueels of paranormaals aan. Wat het eng en soms gevaarlijk maakt zijn alleen de beinvloedbaarheid en reacties van mensen die het doen en er angstig van worden omdat ze compleet verkeerd interpreteren wat ze zien en meemaken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ideomotorisch_effect

pendelen zie ik niet het gevaar, maar alleen jijzelf als gevoelig bent voor angst dan kan je gaan hallucineren daardoor ga je sterker denken dat door pendelen komt, terwijl alleen maar alleen uit jezelf komt. En met Spiegel en ouija bord moet je hiermee wel voorzichtig zijn, daar zijn deskundigen over het eens. Er zijn veel zelfmoord pogingen en gepleegd door spelen van ouija bord! ik kom zelf ook nooit aan oujabord, omdat ik 100% ben overgetuigd dat heel gevaarlijk is...Maar nu even niet druk over maken, je hebt heel iets onschuldigs gedaan met pendelen, en nu is het kunst om iets leuks denken, en laat pendelen maar achter je. Zo ontwikkel je jezelf beter, en minder angstig zijn. Kortom gezegd: jaag jezelf niet angst aan. Je kunt ook kiezen om te gaan meditatie doen, gewoon ogen dicht houden en proberen aan niks te denken, en als je dat lukt, dan heb je doel bereikt, als je dit kan, dan kan je het leven beter aan. 3 minuten per dag is ook prima, maar als je langer wilt, ook prima! Het gaat immers om je hoofd leeg maken, maar dat is je vraag niet , maar ik heb ter aanvulling erbij gedaan. Hopelijk heb je er wat aan.

Aan pendelen zelf is geen enkel gevaar verbonden. Noch voor mensen met een sterke persoonlijkheid noch voor mensen met zwakke of wisselvallige persoonlijkheid. Het enige reëel aanvoelende 'gevaar' dat elke mens kan ervaren is dat die gaat geloven in hetgeen die zichzelf toestaat om te geloven. De pendel geeft enkel maar weer wat er zich in jezelf of in degene/datgene waarvoor/waarover je pendelt afspeelt. Er van uitgaande dat alles energie is en dat energie bewustzijn is kan je er ook van uitgaan dat materiële zaken zoals een pendel of eender welk ander voorwerp ook over een vorm van bewustzijn beschikt. Bewustzijn zou je in deze zin kunnen vertalen als een vorm van communiceren en/of een vorm van registreren en weer doorgeven via verbale en non-verbale signalen. Indien we van nature niet consequent vertrouwen op onszelf dan durft ons waakbewustzijn wel eens 'tilt' slaan en dan gaan onze sterkst geactiveerde emoties van dat moment met ons aan de haal. Je schrijft zelf dat je van nature een behoorlijke dramamaker bent. Wel ja dan kan je via de energie (non-verbale signalen) die via zo'n pendel worden doorgegeven nog meer uit jouw balans geraken indien de laatste gebruiker(s) bijvoorbeeld ook dramamakers en/of wisselvallige persoonlijkheden zijn. Maar ook Liefdevolle signalen kunnen zodanig overweldigend werken dat ze zelfs bij de meest stabiele persoon waanbeelden kan activeren waardoor die wartaal gaat uitslaan. Pendels zijn sterke overdragers van non-verbale impulsen/signalen. Vandaar dat men ook voorstelt om slechts één persoon met eenzelfde pendel te laten pendelen. Indien de eigenaar van de pendel een consequent of standvastig iemand is dan zal het uitwisselen van non-verbale signalen ook rustgevend werken. Indien de bezitter van de pendel een wisselvallig iemand is dan zal deze pendelaar deze wisselvalligheid ook doorpendelen naar anderen. In wezen gebeurt dit alles ook zonder pendel dus het is niet de pendel zelf die ons uit ons lood kan doen slaan maar de onzichtbare impulsen die door de gebruiker worden geactiveerd en versterkt. Doe zelf maar eens de test en ga pendelen op de fenomenen Liefde, Algemeen Vertrouwen, Zelfvertrouwen en Innerlijke Rust. Je zal merken dat je 'plots' een heel ander gevoel krijgt tijdens het pendelen. Het is echter niet de pendel die deze constructieve verandering veroorzaakt doch de vibraties van jouw eigen constructieve intenties worden via de pendel nog versterkt. Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

als je niemand met de pendel in zijn oog zwiept is het niet gevaarlijk. het gevaar kan angst zijn voor neg dingen die men als zodanig kan ervaren (illusie) en hier kan men idd van doordraaien of van het padje raken. zolang je niet stevig in je schoenen staat wat deze materie betreft is het beter je er om deze reden niet mee bezig te houden

Bij pendelen wordt helemaal niet gewerkt met geesten en entiteit. De pendel is niets anders als een visuele uiting van jou energie en hoe die trilt. Daarin is die energie veranderlijk over hoe jij onbewust/bewust over vraagstukken denkt. Dat is wat je doet met pendelen. Je stelt vragen en de pendel (jij dus) geeft antwoord op die vragen. Is dit een goede steen voor mij? Welke kleur past het beste voor mij nu? Heb ik nog last van een bepaald stukje verleden? Enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100