Tweede of derde chakra?

De plek, ca. 3 vingers onder de navel, is dit het tweede of het derde chakra?

Toegevoegd na 3 uur:
Help: wie heeft er gelijk: Xinix en Prana (3de chakra), of Dordrecht en Deva (2de chakra)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Derde... Toegevoegd na 2 minuten: Plaatje geeft wel een tikje vertekend beeld...

Bronnen:
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://...

ik geloof de heiligbeen (2e)chakra, die je emoties regelt.

Het derde. Als je je bekken voorstelt als een fruitschaal waar een sinaasappel in ligt, dan is die sinaasappel je tweede chakra. stuitje is een, hart vier, keel 5, voorhoofd 6, net boven je kruin 7, ongeveer 10 cm hoger nr. 8.

de plek een paar vingers onder de navel is het gebied van het tweede chakra... het derde chakra is het gebied ter hoogte van je maag... het tweede chakra ligt bij vrouwen ter hoogte van de bovenkant van de baarmoeder... het plekje twee vingers onder de navel en twee vingers naar binnen wordt ook wel hara genoemd, of tan-tien of chi-gung Toegevoegd na 1 minuut: er wordt wel gezegd dat op die plek de eerste cellen van het lichaam zijn ontstaan en dat van daaruit de rest van het lichaam is ontwikkeld... daarom is het zo'n bijzonder energie-punt...

Afgaande op de bijgevoegde beschrijving van Wiki is het de tweede http://nl.wikipedia.org/wiki/Chakra, dat is ook wat ik mij meen te herinneren van een bezoek aan een chakrawerker jaren geleden. Wat je nog zou kunnen doen is een berichtje plaatsen op het prikbord van deze site http://chakra.startpagina.nl/# daar komen denk ik mensen die er echt verstand van hebben.

De EERSTE chakra is je basis chakra, -onder aan de rug bij je stuit De TWEEDE is je miltchakra,-links in je taille, ong. 3 vingers onder je navel De DERDE is je zonnevlecht,- 2 vingers boven je navel De VIERDE chakra is hart centrum,- Links onder het borstbeen De VIJFDE is je keel chakra,- achter je adamsappel De ZESDE is je voorhoofdchakra,- iets boven het midden van je wenkbrauwen De ZEVENDE is je kruinchakra,- boven op je hoofd, iets naar achteren Dus Deva heeft gelijk, het is de tweede.

Buiten de chakra's binnen het lichaam zijn er ook chakra's buiten het lichaam, in de grond en boven je hoofd bijvoorbeeld. Het dus maar welk systeem je aanhoudt met tellen. Het chakra die jij bedoeld is de basis chakra, naar mijn idee het 2e chakra (aangezien de sex-chakra de 1e is). Dit chakra wordt ook wel de Dantien genoemd in de Chinese energieleer. Het is de basis en het begin van de energie. Van hieruit begint de energie te stromen en hebben de lichamelijke bewegingen hier hun oorsprong (die met TaiChi en QiGong worden uitgevoerd). Wanneer je dit centrum geactiveerd hebt middels speciale oefeningen, dan kan dit centrum alle richtingen op draaien en kleiner en groter worden. Als dit centrum goed is geactiveerd, kan je elke beweging die je uitvoert "op energie" uitvoeren. Alles wordt moeiteloos. Jij heb de controle en kan de chakra laten bewegen. Alle chakra's kunnen op die manier bewegen, maar dat vergt veel oefening en volhouding. Toegevoegd na 6 minuten: Volgens de Chinezen de weg naar goede gezondheid.

Het is gewoon de 2e chakra in elk normaal boek zul je dit ook kunnen vinden. Wat betreft de chakra's buiten het lichaam, die tellen alleen in bepaalde afwijkende leren en zijn niet relefant aan de gewone chakraleer. Laat je dus niet van de wijs brengen door mensen die nog meer onnodige hocuspocus aan alles toevoegen. Dus de 2e chakra :) Groetjes Witchy.

Het is de 2e heiligbeen Chakra deze bevind zich in de onderbuik de 3e is inderdaad de Zonnevlecht chakra deze bevind zich in de maagstreek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100